"Властелинът на пръстените" - какъв ще е сюжетът на сериала

Любопитно 15.01.2021 08:40 Снимка: ДНЕС+

"Властелинът на пръстените" - какъв ще е сюжетът на сериала

Преди Дж. Р. Р. Мартин и "Игра на тронове" имаше Дж. Р. Р. Толкин и цялата му вселена от въображаеми земи, народи и езици - всяко едно измислено до последния детайл. Това е и причината за вярната му "армия" почитатели, които приемат критично всяка новина за екранизация по някое от произведенията му.

Когато са замесени и Amazon Studios обаче, ни е ясно, че трябва да очакваме нещо грандиозно. Не че трилогията на Питър Джаксън не беше достатъчно епична, но от сериал по "Властелинът на пръстените" очакваме много. А с бюджет от 500 милиона долара би трябвало да го получим.

Ето и последната новина около въпросната продукция - Amazon са разкрили нова информация около сюжета на поредицата, която за момента е предвидена да се развива в пет сезона от по 8-10 епизода.

The Hollywood Reporter цитират най-големия фен сайт на вселената на Толкин - TheOneRing.net, относно подробностите.

"За първи път на екраните ще видим героичните моменти от Втората епоха в историята на Средната земя. Събитията в епичната драма ще се развива хиляди години преди събитията в "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и ще поведат зрителите в епоха, в която се зараждат велики сили, кралства преживяват върхове и падения, необичайни герои са подложени на тест, а надеждата виси на тънка нишка, а най-големият злодей, излязъл изпод перото на Толкин заплашва да обгърне целия свят в тъмнина."

От последното става ясно, че в сериала явно ще видим най-големия злодей от вселената на Толкин - Саурон. Първият сезон на "Властелинът на пръстените" обаче може да очакваме най-рано в края на 2021 г./lifestyle.bg

CHF CHF 1 1.76583
GBP GBP 1 2.26348
RON RON 10 4.01212
TRY TRY 10 2.21388
USD USD 1 1.59986