Кога размерът има значение, според жените

Любопитно 28.09.2020 10:14 Снимка: ДНЕС+

Кога размерът има значение, според жените

Предупреждаваме ви, че прочитането на тези редове може да доведе до различен поглед към мъжете. Предупреждението касае най-вече жените, но и мъжете имат какво да научат.

Ще си говорим за онзи вечен въпрос: има ли значение размерът, кога има значение размерът и може ли да се предполага по косвени признаци какъв е размерът? За последното, отсега правим уговорката, че между размера на обувките и сантиметрите в боксерките не съществува никаква пропорционалност!

По първата част на въпроса, има ли значение размерът, мъжете ще ви отговорят без да се замислят, че повече винаги е по-добре. Но когато стане дума за женските предпочитания, се оказва, че там са други факторите, които определят отношението им към сантиметрите.

Според изследване, проведено от студенти по биология в Калифорнийския университет, дамите отдават значение на размера на мъжетсвото в зависимост от това, дали търсят краткотрайна авантюра (в това число и от онези за една нощ), или продължителна и трайна връзка.

Експериментът е проведен по време на годишната среща на асоциацията на психиатрите в САЩ, на която са обсъждани проблеми със сексуалността. Участничките в експресното изследване са помолени да изберат два измежду 33 модела на пениси. Освен това е трябвало да посочат и обрисуват два типа партньори – един, с когото биха искали да имат сериозна връзка, и друг, с когото просто искат да прекарат една нощ за секс.

Досещате се, може би, че резултатите показват, че по-големите пениси са предпочитани от дамите, които търсят еднократен секс или краткотрайна връзка. Дотук обаче с потвърждението на „очевидни“ истини. Когато учените разширяват изследването, откриват, че при дамите нещата с оценката на големината на члена на половинките им, меко казано, е далеч от реалността – огромен процент от жените просто не могат да посочат колко са сантиметрите, като разминаванията с реалността са значителни.

Всяко подобно проучване неминуемо стига до обобщаване и предлагане на средностатистически данни. В конкретния случай, според отговорите на участничките в изследването, идеалната дължина на пениса, на която биха били доволни, се оказва 12,7 см.

И още един любопитен момент: анкетираните дами са споделили, че за краткотрайна любовна авантюра биха избрали по-възрастен от тях мъж, но когато нещата опират до сериозно обвързване, други качества у мъжете диктуват избора им и „размерът има значение“ изобщо не попада в топ 10.

Извън научно доказаните съотношения, ако държите да придобиете представа за сантиметрите в боксерките, може да наблюдавате пръстите на мъжете. Разстоянието между разперените показалец и безименен пръст * би трябвало да съответстват (не до милиметър, разбира се) на дължината на пениса. Може да се предполага, че колкото по-голямо е разстоянието, толкова по-дълъг е... предметът на обсъждания в сантиметри.

Освен това, съществува и схващане, че ако безименният пръст е по-дълъг от показалеца, то и притежателят им е приеман за по-мъжествен и се радва на повече внимание от страна на жените.


* Ненаучно и неофициално изследване показва, че 93% от мъжете, прочели горното, в продължение на най-малко 5 минути неистово разперват ръце. В 100% от случаите това разперване не води до промени в обхвата на разстоянието между разперените палец и безименен пръст, без значение на коя от двете ръце се измерва.

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965