11 от истините за секса, известни на всяка жена

Любопитно 01.08.2020 11:31 Снимка: ДНЕС+

11 от истините за секса, известни на всяка жена

За мъжете не са тайна истините за секса, които са известни на всяка жена.

Ако все още сред силния пол има „непросветлени“, ето ви ги в готов вид.

Жените знаят, че:

Няма нищо срамно „да си поискаш“

Очакването на онова, което искаш да получиш, си струва неудобството от краткия момент, в който може да се почувстваш като момичетата, разговарящи по онези специални чатове за възрастни. Жените са си жени, затова и може да си поискат, както всички други, които все искат нещо от тях – от децата, през клиентите и майстора, дошъл да ремонтира нещо в банята. И освен това не се залъгват, че изведнъж се превръщат в богиня на сексуалността, докато в същото време се налага да са и грижовната майка, домакинята или големият шеф във фирмата. Искат си и въобще не се впускат в дълбоки размисли, дали на това се гледа като на нещо срамно или не. Да сте чували за мъж, който отказва на жена, която си е поискала?

Няма нищо рутинно в секса в чисто и уютно легло

Мъжете смятат, че жените са готови да го направят където и да е, когато поискат. Очакват, че пода в кухнята или на масата, в тоалетната на мола или самолета, и каквито още места си изберете, са подходящи за жената, която иска секс. Да, но не! Няма нищо по-забавно да се порадва човек на отпускането върху хубави чаршафи. Клишетата и в секса са станали клишета, защото вършат работа. И ако искате в разнообразието качеството да надделява над количеството, по-добре си наемете хотелска стая, вземете си вана и… каквото има да се случва, ще се случи.

Спонтанността на мъжете е донякъде мит

Реши ли жената да чака, докато мъжът бъде завладян от спонтанното желание да ѝ разкъса дрехите, може и цял живот да не дочака. Има лесно решение: реши ли жената, че иска това, просто пробва. Тялото ѝ, нагонът ѝ я водят в такива случаи. А ако мъжът не се включи, ще се окаже някое от много редките изключения.

Мъжете не търсят недостатъците ни

Жените постоянно се грижат за телата си. Всяка пъпка или бенка е повод за нови и нови притеснения. Мъжете не обръщат чак такова внимание. Всъщност, докато са във вихъра на секса мъжете са като наркомани след солидна доза от любимата им дрога – толкова са заети със случващото се, толкова щастие изживяват, че изобщо не обръщат внимание на дреболиите, които за жените са „още един дефект по тялото ми“. Когато жената спре сама да издевателства над психиката си с подобни притеснения, започва да се забавлява дори повече, отколкото силната половинка. И се случва онова, което трябва да се случва – изобретателност, разнообразие, промени в позите, докато двамата намерят онази, при която оргазмът е гарантиран не само при него.

Кама Сутра е просто наръчник, подлежи на усъвършенстване

Младостта е време, когато всеки опитва какво ли не. Кой не се е впускал в разнообразни акробатични техники от креватната гимнастика? Или пък не е прибягвал до забавленията с подходящи играчки за възрастни? Жените, обаче, винаги търсят по-дълбоката връзка с любимия мъж. Промените в желанията – не само физически, но и емоционално – са неизбежни с течение на времето. Затова за жената е важно да си дава сметка какво усеща или не усеща, за да може да се адаптира в търсенето на нови усещания, дори и когато става дума за прозаичните неща от секса, които наричаме „пози“. Всъщност, понякога онова, с което не сме експериментирали в младостта, може да ни се стори чудесно в зрелите години.

И само да „получаваш“ е чудесно

Човек изпитва удоволствие, когато дава на другите. И в секса е същото. Жените умеят да дават и това, че виждат радостта в очите на партньора си от хубавите… подаръци, които им правят, са достатъчни за да направят и тях щастливи. Или поне да изпитват не по-малко удоволствие, че само дават. Жените знаят, че не бива да лишават мъжете от такива радости. И не бива да се чувстват „виновни“, когато решат, че искат само да получават. Нито да се впускат в завист, мислейки си, че „другите правят повече (о, и по-хубав) секс от тях. В тази житейска сфера няма показател, който да казва кое е нормалното и колко често е приемливо – сексът е удоволствие, независимо дали е веднъж месечно или пет пъти на ден. Връзката е важната. Е, понякога се стига и до задаване наум на въпроси като достатъчно ли е, само с този мъж ли… но отговорите всяка жена сама намира.

Сексът е като апетита – идва с… яденето

И е разбираемо, защото човек обича да преживява отново и отново онова, което му е приятно. Дамите обаче знаят как да се пазят от другата крайност – прекаляването с аскетичният начин на живот. Някъде в инстинктите им е заложено, че и това се случва, но са наясно и че отпускането и дълго време да не практикуват уменията си, води до там, че забравяш колко прекрасно е това изживяване. Затова стигне ли се до там, веднага внасят корекции в поведението си, за да си поддържат… апетита.

Не е нужно да владееш свръх специални техники

Крехката половина от човечеството е наясно с пътищата, които водят до мъжкия оргазъм. Просто са се научили да следят реакциите на мъжа и да не му причиняват болка (с изключение на случаите, когато изрично са помолени за това). Правилото, че зъбите не бива да участват (и пак с изключение на случаите, когато има изрична молба от негова страна) е валидно и при всички случаи гарантира, че той няма да се оплаква за нищо.

Как се прогонва оргазъм

Жените знаят какво е да се окажеш в ситуация, когато силно го желаеш, на ръба си, а то не се случва. Защо ли? Защото много го искат. Решението е от най-простите: спират да се фокусират върху желанието за изживяване на „малката смърт“, оставят се на усещанията от момента и… прескачат до седмото небе. Прекрасните физически усещания се превръщат в очаквания оргазъм, но само тогава, когато не го поставят като неотменима цел.

И още: сексът „по план“ може да се изживее по-пълно от спонтанния

Очакването добавя към тръпката. Спонтанността в такива случаи не вреди, но своето очарование носи и напълно преднамереното действие. Когато очакването при жената е нетърпимо, тя винаги може да поеме инициативата – буквално – в свои ръце. Ускоряването на големия финал със собствено участие е не само позволено, но и желано от мъжете. А освен това, жените знаят, че понякога да си в неудобна поза в продължение на половин час води до схващания на врата.

Мъжете пряко асоциират любовта си със секса

Да, това е вечният въпрос-проблем. За да се наслаждава – а всъщност, изобщо да се настрои за секс – жената иска да се чувства защитена и обичана. При мъжете е обратно – сексът ги кара да се чувстват обичани. И понеже на мъжете по-трудно им се отдава да изразяват емоциите си, чрез секса опитват „да изкажат“ онова, което не умеят да правят с думи. Жените обаче са наясно с това на ниво инстинкти. И затова не го забравят, дори и в случаите когато мъжете налитат на „секс за сдобряване“, преди да се е случило самото сдобряване. Всяка жена знае, че това за мъжа е символично сключване на примирие, форма на подарък и просто приемлив за силния пол начин, да се признае за победен, без да се налага унизително да развява бялото знаме.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448