Вандали трошат новите контейнери за смет във Варна

Варна<+> 03.08.2022 16:02 Снимка: ДНЕС+

Вандали трошат новите контейнери за смет във Варна

Рязани, чупени и горени са новите контейнери за отпадъци във Варна. Това се казва в сигнал на гражданин, който изпрати и снимков материал до редакцията на ДНЕС+.

Единият контейнер е видимо рязан с ъглошлайф или друго техническо средство или инструмент, а причината остава неясна за нас. На снимковият материал се вижда обгорял контейнер през лятото. 

Това очевидно говори не за запалване от изхвърлена жар или пепел от твърдо гориво в контейнера, а за умишлено запалване на съда.

От фирмата изпълнител заявиха за ДНЕС+, че това са само малка част от сигналите, които получават от всички райони на Варна, а подменените съдове вече са около 40, което е огромен разход за сметка на фирмата, причинен от чист вандализъм.

 

От там информираха също и, че редовно се случва да се повреждат педалите на съдовете, като се скача върху тях или по друг начин се чупят, като амортисьорите на педала откажат да работят и респективно капакът на контейнера стои отворен или затворен, според случая. 

Борбата на Община Варна с вандализма продължава, както и тази с нарушителите, които дори не отварят контейнерите, а оставят боклука си пред него, както съветва видна варненска общественичка.

По материала работи Геновева Михайлова

 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648