5 акта и глоби отнесоха Стела Николова и съратници за изхвърляне на отпадъци пред Община Варна

Варна<+> 03.08.2022 12:38 Снимка: moreto.net

5 акта и глоби отнесоха Стела Николова и съратници за изхвърляне на отпадъци пред Община Варна

Глобиха псевдоеко-активистката Стела Николова и четирима нейни последователи пред сградата на Община Варна за изхвърляне на отпадъци на нерегламентираните за целта места.

"Повикахме полиция и наши служители издадоха 5 акта за нарушение на Наредбата за нарушаване на обществения ред и нерегламентираното изхвърляне на отпадъци извън определените за целта места", обясни директора на Дирекция "Екология и опазване на околната среда" Тодор Колев за ДНЕС+.

Той поясни, че Стела Николова е претендирала, че чувалите с хартия и опаковки от различни продукти, кашони и прочее отпадъци са личен багаж.

И продължи с това, че "Николова е за прокуратура, защото призовава открито варненци като публична личност, да изхвърлят отпадъци на места, които не са предназначени за целта".

Преди дни тя публикува пост на профила си във Фейсбук призив към варненци да отидат пред общината и да оставят хартия и други отпадъци на стълбите.

Стела Николова изгря на небосклона на политиката с масовите си скандални изяви, заедно с боркинята от "Боец" Милена Пехливанова с безобразните си "борби" за спиране на колите в Морската градина във Варна. Парадоксалното е, че откакто Благомир Коцев от "Продължаваме промяната" е областен управител на Варна, борбите изведнъж стихнаха и вече няма битка за спиране на автомобилите на алеята около комплекс "Хоризонт", собственост на семейството на Коцев.

Псевдоактивистката, станала депутат във Фейсбук, продължава  акциите си със съмнителна хигиена, заедно с Милена Пехливанова, които всички варненци помнят от миналото лято - яйца, домати и всякакви продукти изхвърлени по сградите и улиците на морската столица.

Последната и неекологична проява, обаче, се увенча с глоба и акт.

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648