Стела Николова учи варненци да изхвърлят боклука си извън определените за целта места

Варна<+> 02.08.2022 15:24 Снимка: ДНЕС+

Стела Николова учи варненци да изхвърлят боклука си извън определените за целта места

Активистката на Демократична България Стела Николова публикува пост в социалната мрежа, в който призовава варненци да изхвърлят боклука си извън посочените в наредбата нерегламентирани места, научи ДНЕС+. 

На снимките в публикацията, разбира се, не е показано, дали контейнерите са пълни или не. Но познавайки поведението на Стела Николова, ако те бяха пълни, то тя щеше да покаже.

Причината, която е посочила и в снимков материал е така наречената практика с новите контейнери на морската столица "боклук около боклука", при която някои граждани не използват конейнерите, а хвърлят отпадъците си около тях. В повечето случаи, при празни конейнери.

Вместо като един виден защитник на природата във Варна, да се опита да апелира към гражданите да изхвърлят боклука си на определените за целта места, тя призова варненци да изхвърлят отпадъците си дори не около контейнерите, както се случва често, а пред общината.

Очевидно някой трябва да обясни на Николова, че Община Варна не изхвърля боклук около контейнерите, нито фирмата изпълнител. Боклукът на Варна се извозва регулярно и се събира на места по веднъж, а в райони с повече потребности и по два пъти на ден.

Нуждите от повече контейнери от вече поставените, се посрещат от фирмата изпълнител и такива биват доставяни при подаден сигнал към районните администрации. А в някои райони на Варна и по преценка на районния кмет се доставят такива.

Преди дни директорът на Дирекция "Екология и опазване на околната среда" към община Варна Тодор Колев призова към по-засилен граждански контрол към тези, които изхвърлят сметта си извън контейнерите. 

Стела Николова, пък, апелира да изхвърляме боклука си пред общината. И разбираемо, все пак, избори идват, а хвърлящите "боклук около боклука" са последователи на тези, които докараха държавата до пълна катастрофа.

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648