Мързел ли е причината за "боклук около боклука" във Варна?

Варна<+> 11.07.2022 14:51 Снимка: ДНЕС+

Мързел ли е причината за "боклук около боклука" във Варна?

Мързел ли е причината за "боклук около боклука" във Варна? Този въпрос си задават някои варненци, за които не е проблем да натиснат лоста, който повдига и отваря капака на новите контейнери за смет.

В повечето случаи някои граждани дори не се опитват да отворят контейнера и да изхвърлят там отпадъците си, а хвърлят торбата с "боклук около боклука". Със сигурност е по-лесно да пуснеш чувала в краката си, минавайки транзит през мястото за събиране на отпадъци, но не е правилно, видя репортер на ДНЕС+.

Според други граждани, пък, които нямат проблем с това да изхвърлят отапъците си в контейнерите за смет, обясняват, че това масово се прави поради липсата на контрол и неналагането на глоби.

"Нека да отидат в Англия и да си хвърлят така боклука, да видим дали ще повторят", отвърна жена на въпрос на наш репортер.

Експериментът е направен в Аспарухово, където сметта на най-южният район на Варна се събира всеки ден регулярно, като това става в тъмната част на денонощието. До 7:00 ч. сутринта сметта от район "Аспарухово" вече е извозена.

Така гражданите, отивайки на работа сутрин, ги посрещат празни контейнери.

По материала работи Геновева Михайлова

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648