Стилиян Петров: Беше ми много тежко, като ми казаха, че няма да играя пак футбол

Спорт 28.08.2023 13:07 Снимка: ДНЕС+

Стилиян Петров: Беше ми много тежко, като ми казаха, че няма да играя пак футбол

Нашата ангажираност е много важна - да покажем, че сме заедно с всички, които се борят с рака, каза Стилиян Петров в студиото на Би Ти Ви. 

Разбирайки, че няма да може да се върне на терена, Петров приема тежко новината. 

Това, което мога да дам на хората, е да си кажа довиждане както трябва. Когато бях диагностициран с тази коварна болест, тогава усетих любовта на българските фенове, каза още Петров. 

Именно тя помага на бившия капитан на националния отбор по време на 12-месечния му престой в болнична стая, провеждайки много тежко лечение. 

Мачът на 6 септември ще покаже на другите, че сме с тях и ги подкрепяме. Всички звезди, които ще участват са готови да направим голямо шоу. Ще има и игри - феновете ще могат да се снимат със звездите, да влязат в съблекалните, ще има много изненади, допълни футболистът.

А тайната да обединиш играчи от Левски и ЦСКА са "приятелството, уважението, респекта", които според Петров са много важни в една кариера.  

Мисля, че това съм го запазил с момчетата. Аз нямам проблеми с никого. Всеки следва своята цел и отбор, но винаги съм успявал да ги изслушам като футболист, а сега и като фен, каза още той.  

На 6 септември на стадион "Васил Левски" фондация "Стилиян Петров" организира благотворителен мач. В двубоя ще участват едни от най-големите имена в българския и световния футбол през последните десетилетия, сред които Христо Стоичков и Наско Сираков. Събраните средства ще бъдат дарени за борба с онкологичните заболявания в България. Те ще бъдат разпределени както между болници в страната, така и за подпомагането на хора, които се борят с коварното заболяване. 

Всеки един се съгласи моментално без да има въпроси и да пита кой ще играе и кой не. Всички знаят какво значи тази кауза, какво значи за мен и колко време давам за нея, обясни Петров.

CHF CHF 1 1.98461
GBP GBP 1 2.28258
RON RON 10 3.93116
TRY TRY 100 5.59045
USD USD 1 1.80361