Наско Сираков: „Левски“ ще има нов собственик

Спорт 24.05.2021 12:00 Снимка: ДНЕС+

Наско Сираков: „Левски“ ще има нов собственик

Левски ще има нов собственик през следващия сезон. Това обяви мажоритарният притежател на акции в клуба Наско Сираков навръх 107-годишнината от създаването на „сините“.

„Има ново няма за нашия клуб. Преговорите продължиха над 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, работят от 4 дни. Левски ще има нов собственик. Той поема всички задължения на клуба, осигурява издръжката и обещава Левски да се върне, където му е мястото“, посочи Сираков.

Другата новина, която съобщи Сираков е, че има обещание за построяването на нов стадион по възможно най-бързия начин. „Обещах, че Левски няма да фалира и го направих“, отчете се пред феновете Сираков.

Новият собственик е англичанин, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. Няма нищо общо с политика, обясни още Сираков.

„Искам ясно да заявя, че нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да има стадион „Георги Аспарухов“, ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше. Да се молим. Искам да кажа на всички държавници да не им се налага да се сблъскат със „синята“ любов. Оправдания от рода „какво ще кажат другите отбор“ тук не важат, защото сме единствените, които сме си построили сами стадиона, каза Сираков.

Сираков обяви със сълзи на очи, че е правил всичко възможно клубът да продължи своето съществуване, а оттук насетне го очаквали само добри новини.

„По желание на бъдещия нов собственик, аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Човекът гледа на това като бизнес. Налага се акциите да бъдат прехвърлени. Това не може да стане за един ден“, обясни още той. /tribune.bg

CHF CHF 1 2.04051
GBP GBP 1 2.31588
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55694
USD USD 1 1.82976