Срещата между фенове на "Левски" и Наско Сираков пропадна

Спорт 20.12.2023 14:19 Снимка: ДНЕС+

Срещата между фенове на "Левски" и Наско Сираков пропадна

Предвидената среща между феновете на "Левски" и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков няма да се проведе.

Шефът на "сините" трябваше седне на масата с представители на Националния клуб на привържениците на "сините" и сдружението "Левски на левскарите", но в крайна сметка това няма да се случи.

Причината - отказът на привържениците да играят по правилата на Сираков. От ръководството на "сините" искат на срещата да присъстват по 3-ма представители на двете фракции, но привържениците не са съгласни с това. Феновете искат да са повече, а на всичкото отгоре и медиите да бъдат пуснати на срещата.

"Среща във формата, в който той искат, няма да се проведе вече", каза председателят на "Левски на левскарите" Димитър Костадинов. Сдружението е миноритарен акционер  в клуба от седмица, след като придоби малко под 10% от акциите.

"Ръководството не се съгласява с нашето желание да влязат всички, както и медиите, за да може всички левскари да се информират какви са отношенията и какво се случва. Хората, които са се събрали не са нито хиляди, нито стотици. Така че оправдания от рода, че няма къде, не вървят. Сегашните собственици явно нямат нужда от среща. Поканите за срещите, които отправихме, бяха провокирани от изказванията на мажоритарния собственик, че би се срещнал с всеки левскар. Това не е така. Той не иска да се среща с нас. Първата среща, която отказа, беше на 1 април", каза Костадинов. И добави:

"Прекратяваме практиката за срещи на тъмно и да излъчваме представители.  На 23 август се срещнахме в "Милениум". Там се случиха неприятни неща за Левски и левскарите, които останаха на тъмно. Нямаше резултати от тази среща и проблемите се задълбочиха. След това направихме среща в офисите на клуба. Там се изговориха притеснителни неща за "Левски". Тогава срещата беше закрита за медиите, с определени представители. След това аз и представител на Тръста проведохме среща с г-н Мило Борисов. Тогава се изговориха неща, които доведоха до настоящата катастрофа, в която се намира клубът".

"Наско Сираков не желае да се изправи пред публиката на "Левски". Не се борим срещу Наско Сираков. Не сме против личността Наско Сираков. Ние се борим срещу модела "бащица", добави още той.

CHF CHF 1 2.00003
GBP GBP 1 2.2837
RON RON 10 3.93021
TRY TRY 100 5.61962
USD USD 1 1.82549

Водещите новини