Евромедиите: Испанската армада е непобедима, болката е най-верният спътник на Англия

Спорт 15.07.2024 17:36 Снимка: ДНЕС+

Евромедиите: Испанската армада е непобедима, болката е най-верният спътник на Англия

Успехът на Ла Роха предизвика огромен отзвук

Триумфът на Испания очаквано предизвика огромен отзвук из евроепйските спортни медии. Всички издания на Стария континент се обединяват около мнението, че успехът на Ла Роха е съвсем заслужен.

Испанската спортна библия Marca излиза с огромно заглавие "Непобедимата армада", акцентирайки върху факта, че тимът на Де ла Фуента спечели трофея на Евро 2024 със 7 победи от 7 мача.

На всички първи страници на иберийските медии пък е отбелязана и победата на Карлос Алкарас на "Уимбълдън", макар и тя да остана в сянката на футболния триумф. "Испания се къпе в слава" пък е заглавието на AS.

На другия полюс са настроенията в Англия, където медиите акцентират върху болката от загубения финал. Прокрадват се и мнения, че представянето не е провал, а успех, но все пак личи огромно разочарование.

"Дейли Телеграф" дори не слага заглавие, а илюстрира финала с огромна снимка на държащия се за главата Белингам и лаконичното "Испания - 2, Англия - 1".

На вътрешните страници все пак се появява коментар, който е категоричен - "Възможно най-болезнено, страданието продължава".

"Дейли мейл" добавя: "Огромно напрежение, чудесен гол, но футболът не се завръща у дома". "Мечтите ни са разбити", пише "Таймс", а в същия тон е и корицата на "Мирър" - "Край на мечтата". В репортажа пък заглавието е красноречиво - "Болката отново е най-верният ни спътник".

В Италия "Газета дело спорт" залага на класическото "Испания, оле!". Френското издание "Екип" пък също отдава заслуженото на Алкарас, като заглавието е "Новите крале на Испания".

CHF CHF 1 2.00495
GBP GBP 1 2.32712
RON RON 10 3.93591
TRY TRY 100 5.42451
USD USD 1 1.79319