За зрели хора: 5 секс пози, които щадят кръста и гърба

Любопитно 26.07.2021 10:20 Снимка: ДНЕС+

За зрели хора: 5 секс пози, които щадят кръста и гърба

Двамата са в плен на вихъра на страстта. Той я прегръща, подпира я на стената, тя тръпнещо сваля дрехите му, обвива го с тялото си, повдига се и с крака се оплита около талията му… и тук всичко приключва или започват ахкания и охкания, заради болки в гърба и кръста. Защото и двамата вече не са на по 20, а на 2 по 20 и нагоре. Сещате се за какво става дума, нали?

За да се случват нещата и след страстните пориви, но така, че болките в кръста или направо сковаването на целия гръб да бъдат избегнати, може да опитате пет от позите, които следват.

Горе главите! Животът на възрастния човек не е лишен от удоволствия. Някои неща не можем да избегнем с възрастта, но има начини, да заобиколим неудобствата, които ни създават.

И така, ако предпочитанията ви са към по-традиционните пози, при които жената лежи по гръб, постарайте се гърбът ѝ да не се изкривява много. Най-добре е под кръста ѝ да се подпъхва възглавница. По-широко отворените крака в нещо подобно на „жабешката“, дават на мускулите възможност да са отпуснати. Направо може да се окаже, че жената в тази поза получава удоволствие 2 в 1 – и от секса, и от избегнатите болки в кръста и гърба.

Всъщност с напредването на възрастта усещанията за болежки в гърба са почти ежедневие. Затова е добре да се избягват изкривяванията и усукванията (освен ако лекар не е предписал точно обратното). Като цяло, човек се научава да се пази от такива положения на тялото, които му докарват болки в гърба. „Кучешката“ поза е идеален вариант, дори нещо повече – колкото по-често заставаме „на четири крака“, толкова по-добре се чувства гърба ни. При тази поза гръбначният стълб е сравнително изправен, а опорните точки на ръцете и краката допълнително разтоварват мускулите на гърба.

Но една е най-щадящата гърба ни поза – „лъжички“. От една страна, защото лежането настрани е удобно – всички мускули са отпуснати, нищо не се „опъва“, не е нужно да се извършват бурни движения. От друга, двамата партньори са така прилепнали, че чувстват топлината на телата си. Изобщо, бавно, полека и без напрежение могат да се наслаждават, а и при нужда могат да внесат корекции в положението на телата си, за да не товарят кръста си.

Има обаче и моменти, когато усещаме пулсираща болка по целия гръб, която се пренася и към задната част на краката. Най-вероятно в такива случаи става въпрос за възпален нерв. Това е знак, че трябва да избягваме доколкото е възможно всички екстремни натоварвания на гръбначния стълб. Мъжете, може би не са в състояние да мислят за секс при подобни състояния, докато жените могат да си позволят (ако болката е търпима, разбира се), като опитат легнали по гръб, със сгънати колене. Така не се оказва натиск върху нервите. Свиването на бедрата под прав ъгъл спрямо туловището е най-добрата позиция, която поставя гръбначния стълб в неутрално положение.

Обаче, опитвали ли сте поза „лотос“? Тя е много по-удобна, отколкото ви се струва. Просто заставате лице в лице и след проникването всичко е въпрос на фантазия. Сплетени крака, свободни ръце, достатъчно възможности и на двамата просто да се люлеят напред и назад, възможност за допълнителна стимулация и на клитора на жената, и на пениса на мъжа…

Пазете си кръста, щадете гърба! Болежките, които ни носи възрастта, не са повод да се отказваме от насладите в секса, нали?

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448