Сексът - 15 любопитни факта

Любопитно 24.07.2021 10:48 Снимка: ДНЕС+

Сексът - 15 любопитни факта

Кой не смята, че е специалист в секса? Всеки е убеден, че знае ако не всичко, то много за тази най-желана форма от човешкото общуване. И все пак, винаги има факти, които не само не знаем, но могат и да ни учудят. В това приятно занимание има още много неразкрити „тайни“.

Тъй като темата за секса – не само в човешките му измерения, но и в света на животните, е неизчерпаема, всяка година множество научни изследвания се опитват да попълнят знанията ни за тази област с нови и понякога удивителни данни. Ще прочетете няколко интересни факта, които нищо чудно да са „откритие“ за мнозина.

 • Полов контакт между самката и самеца на богомолките е невъзможен, докато той е с „глава на раменете си“. Това е причината, поради която преди да започне чифтосването, женската откъсва главата на партньора си, за да може той да се „прояви като мъж“.
 • Според статистически данни, най-добрият и запомнящ се секс не се случва в спалнята, на леглото. Далеч по-запомнящи са сексуалните контакти в... автомобил.
 • До този момент науката е установила, че освен хората, единствено делфините правят секс не само за размножаване, но и за удоволствие.

 • Сред рекордьорите по брой сношения за един час са плъховете. Гадинките могат да го правят по 122 пъти на час.
 • Много изследвания са посветени на афродизиаците. Някои от тях разглеждат ароматите, които действат възбуждащо на мъжете. Учените са достигнали до заключението, че аромат на лавандула и тиква действа най-добре на силния пол. Жените може да се възползват от това и ако партньорите им по една или друга причина не им обръщат внимание, малко тоалетно мляко или сапун с аромат на лавандула биха могли да свършат чудеса. С аромата на тиква нещата стоят малко по-сложно, ако решат да го използват за практически цели.
 • В периода на чифтосване лъвът се сношава 50 пъти на ден. Това обяснява донякъде, защо наричаме това животно цар на животните.
 • Най-голям по размери е пенисът на сините китове.

 • Ако сте забравили какво е това секс, или просто не ви е достатъчен, може да опитате с екскурзия до Гърция. Някои изследвания показват, че за разлика от много други народи по света, гърците най-много се занимават със секс. Какво друго да правят, след като разполагат с толкова много море, слънце, плажове и редица други благоприятни фактори?
 • В древността обаче, гръцките мъже са били наказвани по странен начин, ако бъдат хванати в изневяра. Макар и мъже с гореща кръв, провинилите се неверници трябвало да изтърпят наказание, което се изразявало в затапването на задните части с ряпа. За съжаление, историците не са уточнили колко дълго е продължавало наказанието, нито какви репи са използвани за осъществяването му.
 • Орлите са горди птици. Сексът при тях се случва по време на полет. Често обаче се случва чифтосващата се двойка да се увлече в това занимание и буквално да падне на земята. Нерядко това се оказва фатално „приземяване“. За орлите сексът невинаги е безопасно занимание.
 • 30 минути. Толкова трае оргазмът при свинята. Не им завиждайте, макар и да има поводи да си мислим, че им е провървяло.
 • Според американски учени, най-продължителният оргазъм, документиран при човек, е траел 43 секунди.

 • Непушачите отделят два пъти повече време на сексуалния си живот, отколкото пушачите. Ако сте пушач, имате добър стимул да спрете цигарите.
 • Изследвания са установили, че средностатистическият мъж през целия си живот отделя около 15 литра сперма. Не е кой знае колко, нали?
 • Всички мъже, а и много жени, са луди по женските гърди. Установено е, че едва 1% от жените могат да достигнат до оргазъм от ласки и игри с гърдите. За мъжете това е полезно да се знае, защото мнозина не са наясно, че за удоволствието на партньорката им не е достатъчна само стимулацията на прекрасните ѝ гърди. Трябват и допълнителни усилия, които обаче не са напразни и ще им върнат многократно удоволствие.

Бонус любопитен факт, който ви е добре известен: за секса може да се говори и пише безкрайно. Най-приятно обаче е, да го правите.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448