Седемте признака, че на жената не ѝ достига секса

Любопитно 14.09.2020 10:34 Снимка: ДНЕС+

Седемте признака, че на жената не ѝ достига секса

Всеки мъж (и не само мъжете) е убеден, че може да разбере, кога една жена изпитва проблеми в интимния си живот.

Сексолозите пък твърдят, че жена, на която не ѝ достига секса, може да се познае – буквално – „по походката“. Т.е., достатъчно е само да я погледне човек и... да разбере, че има нещо нередно. Все пак, има ли признаци, които да подсказват, че някои дами изпитват „недостиг на секс“? Специалистите твърдят, че има седем основни неща, по които да се ориентирате.

Първото, което може да се забележи, е, че жената изглежда недоспала. Когато на дамите не им достига секса, те постоянно изглеждат като будували дни наред. И в това има логика: липсата на плътски наслади снижава синтеза на окситоцина – естественото вещество, което за организма ни играе ролята на „успокоително“.

Втората улика, която издава лисата на секс, е, че жената изглежда състарена. Пак опираме до биохимията на организма ни. При жените, които по-рядко правят секс, спадат нивата на възпроизводството на колаген, който при воденето на редовен полов живот се синтезира в по-големи количества и придава на кожата блясък и я „подмладява“ (поне видимо).

Зачествяват оплакванията от възпалителни процеси. При дамите, на които сексът не им достига, намаляват нивата и на прогестерон. Този хормон се синтезира по-бурно при сексуален контакт, а един от ефектите му е, че подтиска възпалителните процеси в организма ни. Затова, когато липсва секса, понижените нива на прогестерон може да доведат до по-често възникване на възпалителни процеси.

Сексът доказано повлиява благотворно на работата на имунната система. Поради тази причина, нередовният полов живот може да провокира по-честото разболяване. И това се отнася не само за дамите, но и за мъжете.

Постоянното забравяне е петият от „издайническите признаци“, че на една жена на ѝ достига секса. Не говорим за онези случаи, когато забравянето е плод на стрес от многото задачи през деня. Сексът спомага за насищането на кръвта с кислород. Това помага на работата на мозъка, в това число и на онези области в него, които отговарят за паметта. Разсеяността е само част от проблема.

Шестият признак е повече в сферата на психологията. Жена, която рядко прави секс, започва сама да не се харесва. Самооценката ѝ се занижава и започва да изпитва чувството, че понеже мъжете не я желаят, значи никой не я обича.

Седмият признак е следствие от предходния: жена, на която не ѝ достига секс, става раздразнителна и проявява агресивни изблици спрямо хората от обкръжението ѝ. Това произтича от факта, че тя недолюбва себе си и по аналогия започва да не харесва и околните. Липсата на секс е причината за понижаване на ендорфините, които ни помагат да възприемаме хубавите неща в заобикалящия ни свят.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448