Британските лейбъристи се включват в рекламния бойкот срещу "Фейсбук"

ЕС и Свят 12.07.2020 19:32 Снимка: ДНЕС+

Британските лейбъристи се включват в рекламния бойкот срещу "Фейсбук"

Британската Лейбъристка партия реши да се включи в рекламния бойкот срещу "Фейсбук" с настояване социалната мрежа да полага повече усилия в борбата срещу съдържанието, насаждащо омраза. Това съобщи днес представителка на лейбъристите, предадоха Франс прес и БТА.

"Всички депутати от Лейбъристката партия използват Фейсбук, за да разпространяват нашите послания", заяви Рейчъл Рийвс пред Би Би Си, "но в момента вече не правим реклама чрез "Фейсбук"."

Според "Сънди таймс" лидерът на лейбъристите Киър Стармър е решил партията "тотално да бойкотира" рекламата във Фейсбук в знак на солидарност с движението "Животът на чернокожите има значение". Според вестника партията е похарчила над 1,2 милиона лири за реклами в социалната мрежа по време на последната кампания за парламентарните избори миналия декември.

Това е начин за "натиск върху "Фейсбук", за да се бори социалната мрежа по-активно срещу "престъпността и езика на омразата", заяви Рейчъл Рийвс.

Кампанията #StopHateForProfit, в която се включиха вече над хиляда фирми, сред които Адидас, Левис, Кока-кола и Старбъкс, бе лансирана преди няколко седмици от правозащитни организации в САЩ на фона на демонстрациите срещу расизма и полицейското насилие в страната след смъртта на Джордж Флойд, напомня АФП./БТА

CHF CHF 1 1.79714
GBP GBP 1 2.28192
RON RON 10 3.97664
TRY TRY 10 1.91806
USD USD 1 1.61306