Партиите с коментар за служебното правителство (ВИДЕО)

България 02.02.2023 14:53 Снимка: ДНЕС+

Партиите с коментар за служебното правителство (ВИДЕО)

Съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов коментира, че следващото служебно правителство ще е "още от същото" и изрази надежда, че служебният кабинет ще осигури честен и прозрачен изборен процес. Бившият премиер Кирил Петков настоя служебното правителство и конкретно МВР да си "свършат работата безупречно" на изборите, защото гражданите разчитат да има честни избори. 

От своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков подчерта, че приоритет на назначеното днес служебно правителство е да подготви изборите и призова министрите да насочат усилията си точно в тази посока. Той приветства решението на президента да смени министъра на културата.

"Служебното правителство не направи нищо по Плана за възстановяване и устойчивост и страната ни може да изгуби 46 млн. евро за култура", аргументира се Биков.

Народният представител Йордан Цонев от ДПС поздрави новите, стари министри от кабинета на "Донев 2" и определи като правилна стъпката на президента Радев за рокадата в министерството на културата. 

От БСП не очакват нищо ново от новия служебен кабинет. Според социалиста Георги Гьоков първото служебно правителство на Гълъб Донев се е провалило в социален аспект.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648