Мария Статулова: Мразя новите технологии, ограбват човека

България 20.11.2023 11:28 Снимка: ДНЕС+

Мария Статулова: Мразя новите технологии, ограбват човека

"Не обичам съвременните технологии. Имам някакъв вайбър. Мога да се обадя, да ми се обадят, но това не ми е приятно. Тези технологии ограбват човека, ограждат го. Полудявам, когато виждам двама души да седят един срещу друг и да си пишат вместо да си говорят. Господи, защо Господ ни даде уста?!", разкри тя в предаването 120 минути по bTV. 

Актрисата в нито един момент от своя живот не е била пред отказване от своята професия. 

"Никога не съм била пред отказване. Била съм в отчаяни. Била съм далеч от сцената 5 години, но отидох в радиото да чета пиеси. Пак практикувах професията си. Никога нищо не може да ме откаже от това. Имам поръчка от баща ми: "Или ставаш артистка или не ставаш!" Никога не съм имала колебания", категорична е Статулова.

Тя сподели и какво означава нетрадиционната й фамилия. Нея дължи на своя дядо. 

"Статул на гръцки означавало грозде. Един статул е равен на една голяма любов", сподели тя. 

Статулова се върна и към спомените за своя баща.

"Моят баща беше художник. Рисуваше пейзажи, лодки. Много обичаше сухите черни дървета, които са в Морската градина в Бургас. Много обичам картините му. Без купони и дома не се живееше. Много обичахме да има гости. Винаги имаше много хора. Човек се ражда с благородство. С това да се раздава. Винаги се питахме с Невена Коканова ние от кои сме. Дали от тези дето се раздават или от онези дето едно грахово зърно. Винаги сме казвали, че сме от първите. Тези дето не дават мога само да ги съжалявам. Те са неосъществени хора, душа нямат", категорична е Статулова.

CHF CHF 1 2.04115
GBP GBP 1 2.28517
RON RON 10 3.93567
TRY TRY 100 5.77036
USD USD 1 1.80878