На куклен театър в... "Кауфланд": ДКТ-Варна ще изнася безплатни представления всяка неделя

Варна<+> 17.01.2024 17:43 Снимка: ДНЕС+

На куклен театър в... "Кауфланд": ДКТ-Варна ще изнася безплатни представления всяка неделя

Kaufland стартира за втора поредна година съвместна инициатива с Държавен куклен театър – Варна. Малчуганите и техните родители от морската столица ще могат да гледат куклен театър всяка неделя в магазина в кв. „Трошево“. Безплатните постановки на занимателните представления от афиша на театъра ще започнат тази неделя (21.01) в 11.00 ч. и ще продължат до края на месец март.

Инициативата започва с една от любимите детски приказки „Дядовата ръкавичка“ от Елин Пелин. Представлението е подходящо за деца над 3 години и е изпълнено с много настроение, музика и песни. Следващите представления, които ще бъдат изиграни пред публика, са „Под гъбката“, „Лакома мецана“, „Горските певци“, „Трите феи“, „Слънчева полянка“. Спектаклите и актьорският състав на Държавен куклен театър – Варна са награждавани с международни и национални отличия. Съвместната работа с театралната институция е поредното значимо партньорство, което Kaufland развива с мисъл за децата и подрастващите.

„За нас е голямо удоволствие, че имаме възможността отново да си партнираме с Държавен куклен театър – Варна по тази инициатива. По този начин допринасяме освен за неделни забавления на децата, за обогатяване на културата и разширяване на кръгозора им, правейки магията на кукления театър достъпна до всички“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност” на Kaufland България.

Избраният за провеждането на представленията филиал на Kaufland в кв. Трошево във Варна, е модернизиран през 2022 г. и се отличава с най-голямата за веригата зона с наематели, разположена на повече от 1 200 м². Докато малчуганите гледат куклено представление, родителите им могат да открият голямо разнообразие от стоки, както и да се забавляват с възможностите за прекарване на свободното време в зоната за хранене в магазина. Част от хипермаркета е и уникалната вертикална детска площадка с различни съоръжения за катерене и въжени препятствия, която децата могат да използват напълнo безплатно.

Kaufland провежда инициативата като част от устойчивите си CSR политики. Тя е насочена към децата на Варна и техните семейства, като им дава възможност да се потопят отблизо и съвсем непосредствено във вълшебството на кукленото изкуство. Инициативата ще се провежда всяка неделя до края на март, като през седмица ще се редуват театрални постановки и приложни занимания като например работилнички за кукли. Те дават възможност на децата да направят кукла от импровизирани материали с помощта на актьорите и да я вземат със себе си. Предварително артистите от театъра подготвят материали и украсяват заедно с децата според техните идеи и желания.

Допълнителни материали също са осигурени от театъра. Всеки път куклите са различни, като могат да бъдат на теми като рибки, цветя, пеперуди, мартенички и т. н.

Всички събития от поредицата ще бъдат напълно безплатни, като в следващите два месеца клиентите на Kaufland Трошево ще могат да гледат едни от най-интересните заглавия от репертоара на Държавния куклен театър.

CHF CHF 1 2.05143
GBP GBP 1 2.3227
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.60689
USD USD 1 1.83027

Водещите новини