Сираков: Не трябва да мислим, че сега на "Герена" ще потече златен дъжд

Спорт 30.08.2021 16:05 Снимка: ДНЕС+

Сираков: Не трябва да мислим, че сега на "Герена" ще потече златен дъжд

"Сините" официално подписаха договор за партньорство с Palms Bet.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков заяви, че не трябва да се очаква дъжд от пари на "Герена". 

"Изключително съм благодарен за разширяването на партньорството ни с Palms Bet. Но не трябва да се мисли, че сега на "Герена" ще потече златен дъжд и реки от пари. В многото ни разговори, смятаме, че с правилната работа и достигането до много наши привърженици, това ще донесе повече пари на клуба от договора", каза Сираков.

"Ще има представители на партньорите ни и в УС, и на Надзорния съвет. Става въпрос за съвместна работа, която в краткосрочен, а още повече в дългосрочен план ще доведе до значителни финансови постъпления. Ще се помъчим да променим модела от последното десетилетие. Те се концентрираха върху спортно-техническата част, а административната част също е важна. В 21-ви век футболът е бизнес и той трябва да е изграден добре, за да не изпитва затруднения", допълни босът на "сините".

“Проведох разговор със Станимир Стоилов. На този етап той е единственият ни избор и алтернатива. В сряда ще имаме разговор с Мъри - и аз, и Лъчо. Ще седнем тримата да решим как ще продължим оттук нататък. Най-вече да го запознаем как ще бъде структуриран и как ще се развива клубът в бъдеще. Убеден съм, че неговото огромно желание е да се завърне в родния си футболен клуб и ще започне нова “Синя приказка”. Мъри не е поставял никакви условия. Вълнува го да има някаква, поне минимална, сигурност каквато нямаше миналата година. Въобще не е ставало дума за пари. Аз съм му обяснил какво е моментното състояние на клуба и той го знае. Казал съм му, че той може да е детонатора, в положителен смисъл, за избухване на синята бомба. Няма треньор, който да има по-голямо доверие. Повече трябва да се мисли как да се помогне на Левски. Сигурен съм, че клубът малко по малко ще започне да се надига от дъното, където се намира сега”, допълни Сираков.

“Готов съм да дам целия пакет акции. Да го дам, а не да го продам. Единственото, което искам е този човек да даде достатъчно гаранции за бъдещето на Левски. Акциите са в клуба и дори не съм ги виждал”, коментира Сираков, който допълни, че последната година и два месеца са били истински кошмар за него, но след подписване на спонсорския договор с “Палмсбет”, Левски може да диша по-спокойно./tribune.bg

CHF CHF 1 1.99351
GBP GBP 1 2.28037
RON RON 10 3.93361
TRY TRY 100 5.60402
USD USD 1 1.80827