Пет млади играчи, които да следим на Евро 2020

Спорт 10.06.2021 10:24 Снимка: ДНЕС+

Пет млади играчи, които да следим на Евро 2020

Финалите на Европейски първенства често са една от най-ярките сцени, на които се раждат големите звезди във футбола. Тийнейджърите Кристиано Роналдо и Уейн Рууни избухнаха със страхотни мачове за Португалия и Англия на Евро 2004, 21-годишният Сеск Фабрегас блестеше редом до големи имена като Шави и Иниеста при европейския триумф на Испания през 2008, Марио Балотели също бе на 21 години, когато изведе Италия до финала на Евро 2012, а 19-годишният Ренато Санчес бе с основна заслуга за изненадващия триумф на Португалия във Франция преди пет години.

Ето пет млади футболисти, които трябва да следим на Евро 2020:

Фил Фодън (Англия) – Англия е един от големите фаворити за титлата на Евро 2020, а в изпълнения с талант в атака тим на Гарет Саутгейт се откроява 21-годишният Фил Фодън, който успя да се пребори за титулярно място в Манчестър Сити въпреки невероятната конкуренция в състава на Пеп Гуардиола, като отбеляза 16 гола във всички турнири през изминалия сезон. Офанзивният халф на „трите лъва“ има всички качества да бъде един от водещите футболисти на Евро 2020.

Кай Хаверц (Германия) – След многомилионния си трансфер от Байер Леверкузен в Челси миналото лято, 21-годишният нападател бе сериозно критикуван за представянето си през есента, но след идването на Томас Тухел начело на „сините“ през януари, Хаверц намери играта си, като звездният му миг бе във финала на Шампионската лига, когато отбеляза единствения гол за победата на лондончани над Манчестър Сити с 1:0 в Порто.

Жоао Феликс (Португалия) – Съвсем наскоро 21-годишният нападател спечели титлата в Испания с Атлетико Мадрид, а на Евро 2020 той ще си партнира с Кристиано Роналдо в атаката на Португалия при защитата на титлата, спечелена преди пет години. Феликс притежава изключителен контрол на топката и техника, които го правят един от най-вълнуващите за гледане футболисти в Европа.

Деян Кулушевски (Швеция) – 21-годишният Кулушевски имаше труден първи сезон в Ювентус, но успя да покаже страхотния си талант в края на кампанията, когато измести Пауло Дибала и Алваро Мората като първи избор за партньор на Кристиано Роналдо в атаката на „бианконерите“. След контузията на Златан Ибрахимович голямата тежест в нападението на Швеция ще падне върху Кулушевски, който обаче има всички качества, за да се справи с тази задача.

Джанлуиджи Донарума (Италия) – Донарума вече е утвърдено име в големия футбол с над 250 мача за Милан, така че е лесно да забравим, че той е едва на 22 години. Наследникът на легендарния Джанлуиджи Буфон в италианския национален отбор е с ключова роля за страхотното представяне на „Скуадра адзура“ под ръководството на Роберто Манчини, като вече има 14 сухи мрежи в 25 мача за родината си. Именно Донарума може да е с ключова роля за успешната кампания на Италия./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911