Любо Пенев: Целите са титла, купа и Европа

Спорт 31.03.2021 19:48 Снимка: ДНЕС+

Любо Пенев: Целите са титла, купа и Европа

"Аз съм от ЦСКА, ЦСКА ми е на сърце и аз съм възпитаван по този начин, че задачите пред нас са винаги и само да бъдем първи. На първата среща с момчетата има казах: Целите пред вас, които аз ви поставям като треньор, са шампиони, купа, Европа. Мисля, че съм достатъчно ясен". Това обяви новият наставник на ЦСКА Любослав Пенев в първото си изказване след завръщането си на стадион "Българска армия".

Пенев даде интервю за клубната телевизия, в което разкри високите си амбиции за представянето на "червените". "Отново съм си вкъщи. Мисля, че това е много ясно и много красноречиво. През тези две години това, което аз виждам, се е променило в много положителна посока и аз съм много доволен. Има няколко човека, с които работихме преди две години и те са все още тук. Това е трета тренировка за днес и съм с много добри впечатления. Виждам добри футболисти с добри качества. Предстои ни работа, през която аз ще преценя реалните възможности на всеки един футболист. Здрави са, няма нещо сериозно, има хора, които се връщат от контузии и ще им трябва малко повече време да наваксат", коментира Пенев.

Официалният дебют на Пенев начело на ЦСКА ще бъде срещу Лудогорец на 7 април в първи полуфинален мач за Купата на България, който ще се играе на "Българска армия". "Не само срещу Лудогорец, отборите, които ръководя, играят много успешно срещу всички отбори. Мисля, че се доказа през последната година с Царско село, нещата се получиха много добре. Предстоят ни два важни полуфинала, аз съм от два дена тук, но ние ще направим абсолютно всичко възможно да се представим по най-добрия начин. Много съжалявам, че футболът без фенове е нещо различно, различна игра, имайки предвид какви са нашите фенове, червените фенове, нещата са коренно различни, когато играем официални мачове. Много се надявам това нещо скоро да приключи и отново да бъдем заедно на стадиона", коментира той.

Пенев разкри, че в щаба му влизат испанецът Пабло Караско, Кирил Динчев и двама треньори на вратарите - Йордан Йорданов и Ивайло Петров.

CHF CHF 1 2.00105
GBP GBP 1 2.27568
RON RON 10 3.93076
TRY TRY 100 5.62834
USD USD 1 1.83027