"Лъвовете" излизат за победа срещу Литва

Спорт 05.09.2021 12:02 Снимка: ДНЕС+

"Лъвовете" излизат за победа срещу Литва

Сблъсъкът е с начален час 19:00.

Националният тим на България излиза за първа победа в световните квалификации за Мондиал 2022. Възпитаниците на селекционера Ясен Петров се изправят срещу тима на Литва на националния стадион „Васил Левски” в София. 

„Трикольорите” са в приповдигнато настроение след отличния мач срещу европейския шампион Италия във Флоренция и спечелената точка след 1:1 на „Артемио Франки”. Футболистите ни оставиха отлични впечатления с играта си и очакванията са те да ги затвърдят в мача срещу Литва тази вечер.

Гостите, които заемат последното място в група С бе спечелена нито една точка, дойдоха в София без своя селекционер Валдас Иванаускас, който бе диагностициран с COVID-19. Литва ще бъде водена от помощника му Томас Разанаускас.

„За радост всички са здрави. Те физически и емоционално са много изпразнени. Предстои ни сериозен двубой, в който нашето желание е да победим. Аз съм изключително щастлив от това, че в момента имаме добър колектив с една отлична атмосфера. Трябва да почнем да градим един отбор, който да радва хората в България. Трябва да забравим вече за мача срещу Италия. Най-важният мач е предстоящият срещу Литва. Трябва да започнем да побеждаваме. Наясно, че няма да е лесно“, коментира селекционерът Ясен Петров преди мача.

„Ще направим някои промени. През три дни да играеш е изтощително. Надявам се, че хората, които ще влязат да се представят достойно. Искам да похваля всички играчи, които в мача срещу Италия влязоха на смяна. Няма да ни е лесно срещу Литва, ние сме наясно. Надявам се, че ще бъдем подкрепени, защото този млад отбор със сплав от опитни хора има нужда от подкрепа“, добави той на официалната пресконференция преди срещата.

„За целия отбор беше важно представянето в мача срещу Италия. Разбира се, че е имало лична мотивация в мен, защото мачът се гледаше от цяла Италия. Каляри не ми даде шанс и силно се надявам да съжаляват. Това беше много важна точка за нашия отбор и като цяло за самочувствието ни. Не трябва обаче да летим в облаците, защото утре може да паднем много тежко. Трябва изцяло да мислим за мача с Литва и да се представим по възможно най-добрия начин. Всеки един отбор е мотивиран и търси точки”, каза един от лидерите на тима ни Кирил Десподов.

От лагера на Литва мнение преди мача изрази помощник-треньорът на тима Томас Разанаускас: “Приели сме сериозно предстоящия мач с България. България има добър отбор, въпреки че ги няма звездите от миналото. В момента има добър тим като колектив. Готови сме да се борим за точката. Не мисля, че ще е проблем отсъствието на селекционера Иванаускас. Ние сме в постоянен контакт с него, правим си онлайн срещи и коментираме всичко. Към момента не искам да влизам в детайли, но сме изгледали последните 6 мача на България и сме запознати с техните качества”.

19:00 БЪЛГАРИЯ – ЛИТВА

Стадион: „Васил Левски”, София

Рефер: Джон Бийтън, Шотландия

Вероятни състави:

България: Михайлов, Турицов, Антов, П. Христов, , Недялков, Костадинов, Чочев, Илиев, Спас Делев, Десподов, Атанас Илиев

Литва: Шеткус, Баравикас, Шаткус, Бараускас, Уткус, Мегелайтис, Вербичкас, Ласицкас, Новиковас, Дубицкас, Янкаускас /tribune.bg 

CHF CHF 1 2.01549
GBP GBP 1 2.2841
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.63583
USD USD 1 1.83147