"Лъвчетата" загубиха позорно с 0:4 насред София

Спорт 08.09.2021 08:18 Снимка: ДНЕС+

"Лъвчетата" загубиха позорно с 0:4 насред София

Младежкият национален отбор на България загуби от връстниците си от Уелс с 0:4 при домакинството си от квалификациите за Евро 2023.

Срещата на стадион "Славия" в Овча купел беше много тежка за нашия тим и четирите гола бяха минимума, с който можеше да се разминем.

Нашите момчета пропуснаха да поведат още в 5-ата минута, когато Филип Кръстев с удар по земя от границите на наказателното поле затрудни вратаря Бардън, но той успя да избие.

Четири минути след това Симеон Петров сбърка при изнасяне на топката и веднага последва извеждащ пас към Джак Вейл, който обаче беше в положение на засада. Секунди по-късно Филип Кръстев пусна хитро към Владимир Николов, но силният шут с левия крак на нашия капитан бе отразен от стража на Уелс.

В 13-ата минута Мартин Минчев увлече двама бранители и върна към Илия Груев, чийто удар обаче профуча далеч от целта.

Филип Кръстев имаше нова възможност да открие резултата в 20-ата минута, но и този път загуби дуела с вратаря на гостите. В 26-ата минута гостите откриха резултата след голяма грешка на вратаря Вуцов. Една избита топка от уелсците не бе преценена добре от стража ни и току на границата на наказателно поле, докато хващаше кълбото нападателят Джак Вейл отне и на празна врата реализира.

В 42-ата минута Уелс стигна до втори гол. При едно центриране от фаул Уилям Сас-Дейвис засече с глава за 2:0 в полза на тима си. В 50-ата минута на мача островитяните стигнаха и до трето попадение. Вейл бе изведен зад защитата на тима ни и след като изпревари Вуцов на празна врата нямаше начин да сбърка.

Младежките национали получиха и четвърти гол в 73-ата минута. Вкара го отново Джак Вейл, който с глава оформи своя хеттрик пред пасивните погледи на цялата защита. Едва в 85-ата минута двойно подаване между Мартин Петков и Станислав Шопов изведе резервата на добра позиция, но слабият му удар бе уловен от стража Бардън. /НовСпорт

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853