Байлс се оттегли от финала на отборното заради медицински проблем

Спорт 28.07.2021 10:33 Снимка: БГНЕС

Байлс се оттегли от финала на отборното заради медицински проблем

Участието на Симон Байлс в остатъка от Олимпийските игри в Токио е поставено под въпрос, след като тя се оттегли драматично от отборния финал в спортната гимнастика заради медицински проблем.

Американската суперзвезда напусна финала на „Ариаке Джимнастикс Сентър“ неубедително откриващо представяне на прескок и за кратко напусна комплекса, преди да се завърне, за да се присъедини към съотборниците си. Но американският тим я замени в следващите три рутини на висилка, греда и земя.

„Симон се оттегли от финала на отборното поради медицински проблем. Състоянието й ще бъде следено ежедневно, за да се реши дали ще продължи участието си в Олимпиадата“, се казва в изявление за АФП. Самата тя проговори след оттеглянето, казвайки, че не е продължила поради психически проблеми. "Трябва да направя това, което е правилно за мен и да се концентрирам върху психическото си здраве", сподели Байлс, потвърждавайки, че няма контузия.

"Просто не се доверявам вече толкова на себе си и не знам дали е от възрастта. Малко по-нервна съм, когато правя гимнастика. Усещам, че не се и забавлявам вече толкова - знам, че това е Олимпиадата, исках да бъде за мен. Неприятно е, че се случва точно сега, но не съм изненадана предвид последната година", добави още емоционалната американка.

Четирикратната златна медалистка от Рио 2016 се класира за всички финали, но представянето й в предварителните кръгове в неделя бе изпълнено с нехарактерни грешки. Ако Байлс не успее да продължи в Токио, това ще бъде шокиращ развой на събитията, след като преди Игрите състезателката бе считана за фаворит и се очакваше да доминира.

Тя се бори да стане първата жена от над половин век, която да защити титлата си в многобоя и има реалистичен шанс да изравни съветската гимнастичка Лариса Латинина, която е притежателка на девет златни олимпийски медала. Преди началото на Игрите в японската столица Байлс разкри, че е страдала от депресия, както и от проблем в глезена.

В нейно отсъствие, националният отбор на Русия се възползва от така стеклите се обстоятелства и надви шампионките от последните две Олимпиади с повече от три точки за златото./БГНЕС

CHF CHF 1 2.00269
GBP GBP 1 2.28725
RON RON 10 3.9325
TRY TRY 100 5.59629
USD USD 1 1.80911