Барселона преговаря за намаляване на заплатите

Спорт 17.07.2021 16:25 Снимка: ДНЕС+

Барселона преговаря за намаляване на заплатите

Ръководството на Барселона вече е започнало преговори с четирима от играчите на тима за предоговаряне на техните контракти и намаляване на заплатите им.

Четиримата футболисти, с които клубът преговаря, са ветераните Жерард Пике, Серхио Бускетс и Жорди Алба, както и по-младият Серджи Роберто, съобщава каталунското издание Sport. 

Както е известно, съвсем наскоро аржентинската суперзвезда Лионел Меси се съгласи да намали заплатата си с 50% за новия си контракт, като жест към, който да смекчи затрудненото финансово положение на Барселона. Според Sport ръководството на “лос кулес” използва съдействието на Меси като пример, който да последват и другите футболисти на тима.Според каталунското издание Бускетс вече е получил оферта за нов договор, а Пике е изразил готовност да намали заплатата си. По-неясна е ситуацията с Алба и Серджи Роберто.

Около Роберто имаше спекулации в медиите, че той може да си тръгне от “Камп Ноу”, но към момента изглежда по-вероятно той да остане, тъй като в Барселона ценят високо неговата вариативност. От клуба искат да реструктурират договора му, тъй като и той е сред високоплатените футболисти в състава, посочва още Sport. /tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448