Атанас Сираков ще даде акциите при едно условие

Спорт 17.11.2021 17:07 Снимка: ДНЕС+

Атанас Сираков ще даде акциите при едно условие

Изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, сподели подробности относно срещата между ръководството на "сините" и представители на привържениците на клуба.

"Това е една два пъти отлагана среща, за да стане както трябва. Бяха представени почти всички организации. Получи се една прекрасна среща. Точка първа и почти единствена, всъщност, бе проектът "Левски на левскарите" - създаване на сдружение, което в даден момент да придобие мажоритарния пакет от акциите на клуба. ТОва е дълъг път, предстои в много по-широк мащаб всички левскари да изкажат мнения. Това е по искане на инициаторите. Учудващо, абсолютно всички бяха единни "за" този проект. Предстои много работа, създаване на работна група, клубът ще бъде домакин, а работата ще се върши от инициаторите", заяви Ивков.

"Аз няма да прехвърлям никакви акции. Г-н Сираков заяви ясното си намерение, че това е негова мечта. Единственото му условие е той да бъде убеден, че това наистина е широкообхватно и ще бъде на всички левскари от страната. Той заяви принципната си подкрепа. Даваме зелена светлина за този проект, детайлите предстои да бъдат обсъдени."

"Предстои сформиране на работната група, която да се занимае с детайлите - срок, членски внос, начин на организация, начин на самите събрания. Очакваме поне 20 хиляди да проявят интерес."

"Това би дало възможност за един изчистен Левски от всякакви зависимости, трудности от финансово естество. Това би дало възможност бъдещото ръководство да ходи по-изправено от мен сега. То ще бъде избрано по демократичен начин, с ясен мандат и ще може да представлява Левски със самочувствие."

"Юридическата част не е трудна. Този проект е уникален по рода си, поне за България. Ще има много подводни камъни, много въпроси за изчистване, много детайли. Това са моите опасения, които споделих. Трябва да се работи много професионално. Клубът няма капацитет да осъществява сам този проект и ще предостави своя дом на работната група. Клубът ще бъде своеобразен мост и медиатор при проява на конфликти. Важното е, че днес се събрахме с почти всички големи организации, включително хора от Варна, Търново, Пловдив, Бяла Слатина. Според мен това е първата такава среща. Дневният ред бе изцяло зададен от представителите на привържениците", допълни шефът на "сините".

"След като има изяснен проект с всички параметри, той ще бъде оповестен за всенародна дискусия. Няма да се случи бързо, би могло да стане до лятото."

"Концепцията бе в суров вид, достатъчно е, че нямаше различия. Ще проучим чуждестранния опит, но моделът си е наш."

"Не е въпросът кой ще бъде президент, изпълнителен директор. Важно е дали това ще се осъществи. Тогава ще бъдат избрани най-достойните. Като не оправдаят доверието - ще бъдат избрани други. Левскарите ще търпят ръководството, което сами са си избрали. Всеки рекламодател и партньор, когато види какъв невероятен инструмент е тази марка, ще се стреми към клуба", завърши Ивков./tribune.bg

CHF CHF 1 1.99738
GBP GBP 1 2.28285
RON RON 10 3.93045
TRY TRY 100 5.61254
USD USD 1 1.82447