Астронавтка от САЩ: Крайната цел е да стигнем до Марс

Наука 14.09.2022 11:55 Снимка: ДНЕС+

Астронавтка от САЩ: Крайната цел е да стигнем до Марс

Надявам се, че ще се върнем на Луната. Крайната цел е да стигнем до Марс и аз съм страшно развълнувана. Много фактори има, но ние не се отказваме от тази цел. Това каза американската астронавтка Ана Фишер по време на презентацията си пред българската публика на събитието “Ало, Космос! Говори България!” в инвестиционния форум "Джон Атанасов" в София Тех Парк.

Разказа за науката, която се прави в космоса, описа състоянието на организма по време на полета и след кацането. Тя обясни за подготовката за полета. Ако трябва да имате 6-часов полет, трябва да се подготвите за него поне толкова време, отбеляза Фишер. Тя говори за жените, които работят в космическата програма. Много жени има там и аз изобщо не мога да се сравнявам с някои от тях, посочи още астронавтката, предава БТА.

Тя разказа за настоящата дейност в НАСА с излитането на последните совалки и работата на екипа на Международната космическа станция (МКС). Сподели и за програмата "Орион", която е част от програмата "Артемис" за връщане на Луната. Гледах първите два опита за излитане на "Артемис" - беше разочароващо, но безопасността е на първо място, посочи Фишер.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648