Любопитно 25.09.2021 09:41 Снимка: ДНЕС+
Розов горещ шоколад
Доказано е, че приготвянето на любими ястия е цяла терапия. Но често имаме нужда от някой и друг стимул, за да запретнем ръкави.
Горещото какао е класическа напитка, която предлага широко поле за изява и възможност да внесем креативност в оригиналната рецепта. При това не само по отношение на вкуса й.
Червеното цвекло е солиден източник на протеини, фибри и още куп полезни вещества, както и един от най-често използваните естествени оцветители в кулинарията. Именно сокът от него придава розовия цвят на нашия горещ шоколад, а добавим ли малко канела, ще получим и невероятен аромат.
Какво още ни трябва
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1/2 ч. л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч. ч. настърган бял шоколад
- 2 с. л. сок от цвекло
- Щипка сол
- Сметана и канела за сервиране
Какво ги правим
В дълбок съд изсипваме млякото с щипка сол и оставяме да къкри за две-три минути. Махаме от котлона и добавяме ваниловия екстракт плюс настъргания шоколад. Бъркаме, докато получим еднородна смес - около една минута.
Идва ред на сока от цвекло - колкото повече сипем от него, толкова по-наситен цвят ще получим. Сервираме напитката топла, като нанасяме финалните щрихи с малко бита сметана, която поръсваме с малко канела./lifestyle.bg
Още по темата
CHF | 1 | 1.99738 |
GBP | 1 | 2.28285 |
RON | 10 | 3.93045 |
TRY | 100 | 5.61254 |
USD | 1 | 1.82447 |
Последни новини
- 21:11 Хороскоп за петък, 26 април 2024 г.
- 19:32 Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания
- 19:15 Малките земеделски стопани получават близо 10 млн. лв. за Кампания 2023
- 19:05 ОУ „Христо Ботев“ във Варна организира Ден на отворените врати
- 18:46 Били Айлиш разказа за своята бисексуалност и разкри: Винаги съм искала да напъхам лицето си във...
- 18:33 Първият в света редактор на човешка ДНК с изкуствен интелект е факт
- 18:21 Чанинг Тейтъм в ролята на зъл милиардер
- 18:09 Сделките с недвижими имоти в Европа се сринаха до най-ниските нива от 13 години