
Любопитно 25.09.2021 09:41 Снимка: ДНЕС+
Розов горещ шоколад
Доказано е, че приготвянето на любими ястия е цяла терапия. Но често имаме нужда от някой и друг стимул, за да запретнем ръкави.
Горещото какао е класическа напитка, която предлага широко поле за изява и възможност да внесем креативност в оригиналната рецепта. При това не само по отношение на вкуса й.
Червеното цвекло е солиден източник на протеини, фибри и още куп полезни вещества, както и един от най-често използваните естествени оцветители в кулинарията. Именно сокът от него придава розовия цвят на нашия горещ шоколад, а добавим ли малко канела, ще получим и невероятен аромат.
Какво още ни трябва
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1/2 ч. л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч. ч. настърган бял шоколад
- 2 с. л. сок от цвекло
- Щипка сол
- Сметана и канела за сервиране
Какво ги правим
В дълбок съд изсипваме млякото с щипка сол и оставяме да къкри за две-три минути. Махаме от котлона и добавяме ваниловия екстракт плюс настъргания шоколад. Бъркаме, докато получим еднородна смес - около една минута.
Идва ред на сока от цвекло - колкото повече сипем от него, толкова по-наситен цвят ще получим. Сервираме напитката топла, като нанасяме финалните щрихи с малко бита сметана, която поръсваме с малко канела./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.09921 |
![]() |
1 | 2.25456 |
![]() |
10 | 3.86009 |
![]() |
100 | 4.00136 |
![]() |
1 | 1.6523 |
Последни новини
- 21:11 Хороскоп за четвъртък, 18 септември 2025 г.
- 21:09 Лавров: Киев се опитва да саботира политическите усилия на САЩ за решаване на конфликта в Украйна
- 21:05 Чарлз III разговаря с Тръмп в двореца "Уиндзор", историческата официална визита започна
- 21:01 Теменужка Петкова: Асен Василев да не забравя, че през 2025-а плащаме негови стари сметки!
- 19:34 Турция въвежда задължителни психотестове преди сключване на брак
- 19:27 Хърватия вече има първата плаваща аптека
- 19:21 Лебедев: Руските сили нанесоха удар по завод, произвеждащ системи за насочване на ракети за ВСУ
- 19:13 Фридрих Мерц пред Бундестага: Путин изпитва търпимостта ни