Любопитно 25.09.2021 09:41 Снимка: ДНЕС+
Розов горещ шоколад
Доказано е, че приготвянето на любими ястия е цяла терапия. Но често имаме нужда от някой и друг стимул, за да запретнем ръкави.
Горещото какао е класическа напитка, която предлага широко поле за изява и възможност да внесем креативност в оригиналната рецепта. При това не само по отношение на вкуса й.
Червеното цвекло е солиден източник на протеини, фибри и още куп полезни вещества, както и един от най-често използваните естествени оцветители в кулинарията. Именно сокът от него придава розовия цвят на нашия горещ шоколад, а добавим ли малко канела, ще получим и невероятен аромат.
Какво още ни трябва
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1/2 ч. л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч. ч. настърган бял шоколад
- 2 с. л. сок от цвекло
- Щипка сол
- Сметана и канела за сервиране
Какво ги правим
В дълбок съд изсипваме млякото с щипка сол и оставяме да къкри за две-три минути. Махаме от котлона и добавяме ваниловия екстракт плюс настъргания шоколад. Бъркаме, докато получим еднородна смес - около една минута.
Идва ред на сока от цвекло - колкото повече сипем от него, толкова по-наситен цвят ще получим. Сервираме напитката топла, като нанасяме финалните щрихи с малко бита сметана, която поръсваме с малко канела./lifestyle.bg
Още по темата
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.2185 |
RON
|
10 | 3.84567 |
TRY
|
100 | 4.02573 |
USD
|
1 | 1.69277 |
Последни новини
- 08:00 Слънчева ноемврийска есен в неделя
- 21:04 Хороскоп за неделя, 2 ноември 2025 г.
- 19:33 MOK заплаши България с изваждане от олимпийското семейство заради Стефка Костадинова
- 19:23 Москва: Украинският спецдесант в Покровск е унищожен. В Киев мълчат
- 19:11 Моторист загина при сблъсък с друг мотор на пътя Пловдив – Карлово
- 19:00 Собственикът на "Ботев" за инцидента: Наумов е с комоцио, нямаше как да продължи
- 18:50 Арестуваха в планината над Банско мъж, обявен за покойник преди 12 години
- 18:38 Красимир Вълчев: Първи клас може да се повтаря при незнание на български език