
Любопитно 25.09.2021 09:41 Снимка: ДНЕС+
Розов горещ шоколад
Доказано е, че приготвянето на любими ястия е цяла терапия. Но често имаме нужда от някой и друг стимул, за да запретнем ръкави.
Горещото какао е класическа напитка, която предлага широко поле за изява и възможност да внесем креативност в оригиналната рецепта. При това не само по отношение на вкуса й.
Червеното цвекло е солиден източник на протеини, фибри и още куп полезни вещества, както и един от най-често използваните естествени оцветители в кулинарията. Именно сокът от него придава розовия цвят на нашия горещ шоколад, а добавим ли малко канела, ще получим и невероятен аромат.
Какво още ни трябва
- 2 ч. ч. прясно мляко
- 1/2 ч. л. екстракт от ванилия
- 1/2 ч. ч. настърган бял шоколад
- 2 с. л. сок от цвекло
- Щипка сол
- Сметана и канела за сервиране
Какво ги правим
В дълбок съд изсипваме млякото с щипка сол и оставяме да къкри за две-три минути. Махаме от котлона и добавяме ваниловия екстракт плюс настъргания шоколад. Бъркаме, докато получим еднородна смес - около една минута.
Идва ред на сока от цвекло - колкото повече сипем от него, толкова по-наситен цвят ще получим. Сервираме напитката топла, като нанасяме финалните щрихи с малко бита сметана, която поръсваме с малко канела./lifestyle.bg
Още по темата
![]() |
1 | 2.09628 |
![]() |
1 | 2.2729 |
![]() |
10 | 3.86215 |
![]() |
100 | 4.18394 |
![]() |
1 | 1.66383 |
Последни новини
- 00:38 Хороскоп за четвъртък, 3 юли 2025 г.
- 19:34 Принц Уилям е притеснен за съпругата на баща си. Камила не спирала да пие
- 19:25 23-ма поставени отпаднаха още в първия кръг на "Уимбълдън"
- 19:18 Община Сатовча влезе в рекордите на "Гинес" с близо 1000 чешми
- 19:18 Руските въоръжени сили изпращат бронирани влакове за снабдяване на армейски части в Донбас
- 19:11 В Северна Македония се обидиха на еврокомисаря Марта Кос
- 19:03 Зверев: Вече не изпитвам радост от живота, трябва ми терапевт
- 18:55 Пациентска организация: Има достатъчно пари в НЗОК - над 9 млрд. лв., но не се разпределят правилно