По-добър ли е сексът, когато използвате лубрикант?

Любопитно 12.09.2020 10:12 Снимка: ДНЕС+

По-добър ли е сексът, когато използвате лубрикант?

Повечето хора смятат, че лубрикантът се използва само от тийнейджъри или по-възрастни жени, които са спрели да се овлажняват естествено, поради настъпилата менопауза.

Лубрикантът е важен за безопасността на половия акт. Той не е просто за забавление, а предпазва от нараняване и  разкъсване, когато правите груб или анален секс (а защо не анално груб секс). Всъщност той подобрява секса.

Експерти обясняват как с лубрикант да подобрите сексуалното преживяване и как точно да го използвате.

Какво е лубрикантът?

Той е овлажнител, които ви помага да усещате по-гладко и естествено проникването във вас

Защо е добре да използвате лубрикант?

Естествено, за да сте по овлажнени!

Не всяка жена има естествено овлажняване. Това зависи от хормоните, а те зависят от менструацията, менопаузата, бременността, стреса, лекарствата, кърменето и т.н. Според проучване, повече от 30% от жените страдат от сухота, независимо дали са възбудени и на каква възраст са.  

Кога се използва лубрикант?

Когато правите секс с презерватив:

Презервативите са мазни, но след продължителен секс те изсъхват и се късат доста лесно. Тоест колкото по-овлажнен, толкова по-надежден е той.

Когато правите анален секс:

Анусът няма естествено овлажняване, затова е важно да използвате лубрикант, когато искате да изпитате това аналното удоволствие. Липсата на овлажнител води до анални фисури, дълго време след секса.  

Как се използва лубрикант?

Няма значение какъв е лубрикантът, слагането му става по един начин – с пръсти. Може да го нанесете във вагината, ануса, пениса, секс играчка, презерватив, зърната на гардите (засилва усещането при докосване).

Кое е правилното количество при нанасяне?

Това зависи от естественото овлажняване на жената, от това дали използвате презерватив и от вида на секса (масаж, любовна игра, вагинален или анален секс). Затова няма точно определено количество, което трябва да използвате.

Като за начало пробвайте с 2-3 капки, ако сте доволни не слагайте повече, ако ли не, добавете още.

Какво трябва да знаете?

Ако използвате сексуални играчки, винаги слагайте лубрикант. Той предпазва и тях и вас. Има водни и силиконови лубриканти, затова трябва да разберете кой пасва на вашата играчка, за да не я увредите.

Ако нанасяте лубриканта върху презерватив се уверете, че няма да го повреди. Вазелинът и някои други масла увреждат кондомите и това води до скъсване.  

Уверете се, че не сте алергични към съставките на лубриканта. Проверката е лесна – нанесете няколко капки на сгъвката на лакътя. След като попие, изчакайте до следващия ден да видите дали има зачервяване.  

Бъдете внимателни, защото лубрикантът не е контрацептив и няма как да предотврати бременност или инфекции.

CHF CHF 1 1.81549
GBP GBP 1 2.12856
RON RON 10 4.01723
TRY TRY 10 2.17508
USD USD 1 1.67279