Не количеството, а качеството: 18 факта за секса, за които често се премълчава

Любопитно 01.12.2021 10:44 Снимка: ДНЕС+

Не количеството, а качеството: 18 факта за секса, за които често се премълчава

Колко пъти в различни житейски ситуации сте си казвали „ех, ако знаех по-рано, че така ще се случи, щях да направя нещата по друг начин“? Замислете се и ще разберете, че много по-често, отколкото очаквате, такива случки касаят сексуалния ви живот. За него уж всички са наясно какво и как, но реално се оказва, че…

Ето, например, някои детайли, които поради различни причини отбягваме да коментираме:

 1. Почти всички лъжат или се хвалят с „количеството“ секс

Във вашият сексуален живот, да речем, е настъпил „сух период“ от няколко месеца насам. Това изобщо не изключва вероятността онзи „супер мъж“ (или жена) в колектива ви, който (която) всеки ден се хвали с креватните си подвизи, всъщност от години да е на… така де, съвсем да е забравил що е то секс.

 1. И за това, колко хубав секс правим – пак лъжем

Не се притеснявайте излишно, това просто си е заложено в човешката природа.

 1. Някои мъже са готови на всичко, за да получат секс без презерватив

Лъжат, че са алергични към латекс; или шепнат на жената „толкова те искам, че не искам да се разсейвам и за секунда“, или – и това е много гадна постъпка спрямо жената – да го махнат тайно по време на акта. Дами, на което и небе да се намирате, проверявайте всичко ли си е на местата!

 1. Някои жени наистина не достигат до оргазъм, когато ползват презерватив

Което изобщо не означава, че са длъжни да се съгласяват на секс без предпазни средства. В такива случаи мъжете може и да се досетят и да ползват добре изпитаната техника на оралните ласки.

 1. Не всички споделят, когато имат здравословни проблеми (в това число и генитални)

И сто пъти да попитате партньора/ката си, може да получите какъвто и да е неверен отговор.

 1. Жената може много да харесва един мъж, но така и да не изживява оргазъм с него

Освен чувствата, налице са и не малко други фактори, които водят женския организъм към върха на екстаза. За една жена мъжът до нея може да е героят на нейния свят, но това съвсем не означава, че той е и човекът, който ще я доведе до оргазъм. Случват се такива неща.

 1. Не мислете

Или поне не го правете по време на секс. Започнете ли да анализирате сложни ситуации в такива моменти, е много трудно да се съсредоточите върху изживяването, в което участвате. Резултатът? За жената е трудно да получи оргазменото преживяване, а мъжете често в размислите си достигат до… мека топлина, така да се каже.

 1. Не е задължително той и тя да изживеят едновременно оргазъм

Даже хич не е желателно. О, да, на кино всичко е възможно, но идеалната синхронизация в реалния живот е изключително рядко срещан феномен. Най-нормалната ситуация е, когато мъжът и жената „свършват“ в различни моменти – всеки, когато е получил от другия нужното му количество стимули.

 1. След секс не бързайте да се обърнете и да заспите

Първо, струва си да минете през банята и тоалета. Така значително снижавате риска от всевъзможни инфекции. Второ, може да смените чаршафите. Тъй че, преди да се впуснете да спите в обятията на любимия човек, има доста неща, които да свършите.

 1. Сексуалните ни предпочитания може да се променят

Може да сте били от типа, които предпочитат пасивността и подчинената роля, а после да започне да ви харесва да доминирате и подчинявате. Всичко се случва…

 1. Сексът не винаги сближава

И двете крайности са възможни: може да не сте влюбени в мъжа/жената, с който/която правите секс, и да се чувствате изключително близки с мъж или жена, с когото/която никога не сте стигали до интимност.

 1. Първата жена/мъж в живота ви не е задължително да е най-добрият сексуален партньор

В това, разбира се, няма нищо нелогично и нереално. Дори първият секс в живота ни да се случва не винаги в най-подходящия момент (купон с доста пиене е често явление), това не означава, че цял живот трябва да се чувстваме разочаровани. Горе главите и смело напред!

 1. Използването на лубриканти не означава, че мъжът не е привлекателен за жената

Лубрикантите не са за мазане на изсъхнали кактуси, а за онези, които искат да опитат от наистина качественото сексуално преживяване.

 1. Ако по време на секс не се целувате, няма нищо ненормално

Дори и в позите, при които двамата са лице в лице, се стига до такива моменти. Например, мисионерска поза, а той, вместо да я целува (страстно, разбира се, както правят по филмите), е зареял поглед някъде над разпилените ѝ коси все едно, че чака влак на някоя гара… Това изобщо не означава, че мъжът не харесва жената, а и не е нужно да си търсите обяснения на мисли от типа „ама той сега защо така прави“.

 1. Не сте длъжни да правите неща, които не ви харесват

Това е много по-съществено за жените! Например, тя и той са от скоро любовници. Той настоява да получи орални ласки, но жената не желае да прави това. Или тя сама решава, че той заслужава да получи исканото, или го оставя да си мисли каквото ще – изборът е изцяло нейно право.

 1. Купете и носете презервативи

Винаги! Правило, което е особено е валидно за жените, защото мъжете все забравят „такива неща“. Помнете старата поговорка, че всеки истински мъж носи в джоба си презерватив, а всяка истинска жена – два (в дамската чанта има място и за тях).

 1. Смяната на пози не е репетирана сцена от филм за „Оскар“

Не се и опитвайте да правите лесните неща по-сложния начин. Докато се правите на герой от култов сериал, току виж и сте нанесли травма на партньорката или тя неволно ви е приложила техника от карате. Отстрани може и да изглежда забавно, но пък е и болезнено.

 1. Продължителният секс не е гаранция за добър секс

Нещата не опират до количество, а до качество.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648