7 факта за женския оргазъм

Любопитно 25.11.2021 12:47 Снимка: ДНЕС+

7 факта за женския оргазъм

След несполучлив секс обикновено жените търсят причината в мъжете. Истината е, че не винаги вината е в силния пол. Според проучвания възбудата без удовлетворение се отразява негативно върху здравето на жената. Дамите, които редовно получават силен и разнообразен оргазъм са в добро здраве и изглеждат забележително.

1. Сексуалното самочувствие на жената се отразява на нейните оргазми

Колкото по-ниско е самочувствието на жената, толкова по-трудно тя се отпуска в леглото. Това се отразява на сексуалното изпълнение и насладата.

2. Жените, които експериментират в леглото, достигат по-често до оргазъм

Ако имате проблем с достигането до оргазъм, разнообразете любовната игра. Редувайте позите, включете забавни секс играчки…

3. Оргазмът става все по-добър с възрастта

Не си мислете, че младостта е единственото време, в което ще ви се случват игриви неща в леглото. С напредване на възрастта нещата стават все по-хубави и не само - оргазмът става по-лесно достижим с възрастта.

4. Ако намерите G-точка, ще подобрите шансовете за оргазъм

Ако знаете къде точно се намира вашата G-точка, това ще ви носи разтърсващи оргазми всеки път.

5. 30% от жените имат проблем с достигането до оргазъм

Ако някога сте имали проблем с достигането до оргазъм, спокойно, не сте сами. Има много жени по света, които имат същия проблем.

6. Употребата на презервативи не влияе на качеството на оргазма

Според редица митове кондомите влияят на качеството на оргазма. Истината е, че презервативите могат да помогнат на двойката да достигне зашеметяваща кулминация.

7. Оргазмите облекчават болката

По време на оргазъм се отделя окситоцин, който релаксира тялото, влияе добре на различни емоционални състояния, а и има болкоуспокояващ ефект.

Така че скъпи жени - явно оправданието „боли ме главата", вече няма да минава пред половинките.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648