За "ползите" от случайните сексуални връзки: Съществуват ли изобщо?

Любопитно 28.11.2021 13:41 Снимка: ДНЕС+

За "ползите" от случайните сексуални връзки: Съществуват ли изобщо?

Всички сме наясно, че редовното правене на секс е полезно за здравето и доброто ни настроение. Някои хора са на мнение, че случайните сексуални отношения водят до спорове и тревожност, а други ги кара да се отпуснат и да се чувстват добре.  

Кой е правилният отговор? 

Няколко американски психолози са провели проучване, за да разберат въздействието на случайните връзки върху емоциите на човек. 
Очакванията били за отрицателно въздействие: тревожност, липса на самочувствие, но били изненадани. 

Проучването се провело между 371 студенти от двата пола, които имали опит в еднократните връзки - било то със случаен партньор, бивше гадже или приятел. 

42% от участниците имали постоянна, сериозна връзка.

В продължение на седмици, доброволците попълвали дневници. Там трябвало да записват случайните си сексуални връзки и емоциите, които са изпитвали по това време. Резултатите били положителни. Те се чувствали добре и този тип връзка ги удовлетворявала и действала добре на самочувствието им. Случайната секс връзка не натоварва дори тези, които имали сериозни отношения.

Неприятни емоции от този тип неангажираща връзка, изпитвали тези, които са забравили за предпазните мерки или са прекалили с алкохола. 
В крайна сметка, удоволствието от случайния секс зависи от мотивацията ви. 

Може да се стигне до депресия, ако го правите за отмъщение или да забравите за проблемите през деня. Така, че бъдете внимателни.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448