Дар от природата или бреме: 6 минуса на "големите сантиметри"

Любопитно 30.11.2020 11:15 Снимка: ДНЕС+

Дар от природата или бреме: 6 минуса на "големите сантиметри"

Хората живеят в постоянна конкуренция. Всеки се опитва да бъде над останалите във възможно най-много области от живота. Мъжете имат и още един повод за съревнование с целия свят – сантиметрите.

Имаше стар виц за двама психолози. Не били приятели, но по професионална линия се познавали бегло. Веднъж се засекли на кръстовище. И двамата карали модерни спортни коли, видимо с много екстри и коне под капака. Ударът между двете возила не бил кой знае колко сериозен, но все пак, в такива моменти на всеки му кипва кръвта. Двамата изскачат от колите, виждат се и единият се опомня, като предлага: Колега, професионалисти сме. Да не правим скандали, ами направо да свалим панталоните и да си ги премерим.

Меренето обаче не винаги е в полза на повечето сантиметри. Защо „колкото повече, толкова по-добре“ всъщност не работи?

Големият пенис не действа възбуждащо

Той разкопчава ципа си и в погледа му струи сексуална мощ. Тя гледа в захлас, очите ѝ стават като палачинки, зяпва от учудване и възхищение и едва успява да изрече: Еха! Той е огромен, не съм виждала такова нещо…

И веднага бърза да добави: Извинявай, но май между нас няма да се случат нещата.

Всъщност при много жени впечатляващите размери на пениса не примамват, а напротив – отблъскват ги. Всяка, която поне веднъж е била с партньор, надарен с подобаващи размери е наясно, че най-удобно е с мъже, чийто член е със стандартни показатели. С „голяма риба“ се налага да се съобразяваш и докато се чуди от коя страна да го подхване, има доста време да се разубеди от започването на нещо изобщо.

Психолозите често се сблъскват с проблема на отхвърлените мъже, които споделят, че започват връзки, в които всичко се развива нормално. Стига се до момент, когато двамата остава насаме, започва се бурна любовна игра и когато жената усети какво се крие в панталоните на мъжа… бързо се облича и си тръгва. Жените твърдят, че отдават предпочитанията си на по-скромните размери. А ако се поставите на мястото на мъж, който е отхвърлен заради големите сантиметри, ще разберете, че нещата не опират само до неловкото положение и срама, които изпитва притежателят им в такива случаи.

Проблем с ерекцията

Големият размер предполага и повече кръв, за да се изправи, а и за да се поддържа ерекцията по време на секс. Не разчитайте на медикаментите – с възрастта проблемът с ерекцията става все по-сериозен.

Налага се да се примирят и да живеят без орален секс

Мъжете с големи размери много често получават отказ от орални ласки. Защото много жени просто не желаят да се почувстват зле, ако не се справят с „лапането на цялата хапка“. Пак според психолози, техни клиенти са споделяли, че изпитват огромно неудовлетворение от това, че никога не са изпитвали удоволствието от оралния секс и от отказа на дамите да им го доставят. Мъжете може и да им завиждат, но какво ли им е на тях? Не всяка жена е способна на подвизите, които порно филмите предлагат. 

И за „секс набързо“ също забравете

Тук малко нещата са попресилени, но все пак – рядко мъжете с големи пениси са подходящият избор за секс набързо. Многото сантиметри искат повече внимание от едно просто награбване, бурно разгорели се страсти. Това може да се преглътне. Бързият секс няма да е чак толкова бърз, затова, ако сте жена и партньорът ви е „голям“, започвайте малко по-отрано подготвката за „едно набързо“.

Не всяка поза е подходяща

Много пози ще се наложи да минат в арсенала на по-рядко използваните. Особено онези, които предлагат по-дълбоко проникване – „кучешката“ или „ездачка“. И тук има решение, но се налага партньорите да проявят търпение. Може да се договорят нещата да се случват постепенно, докато жената приеме, а мъжът се научи как да контролира проникването, за да бъде то приятно, а не да ѝ носи дискомфорт.

А презерватив с подходящ размер да си купиш?

Някои ще сметнат това за дребен проблем. Така е, не е чак толкова значим за онези, които нямат сантиметри „над нормите“. Факт е обаче, че не рядко се случва в аптеките да няма презервативи размер XXL, а опитът да се ползва нормален презерватив прилича повече на комедия, в която главният герой се опитва сам да се удуши по възможно най-еротичния начин.

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448