Сексът и как да преодолеем ограниченията, които физиологичните особености ни налагат

Любопитно 27.11.2020 11:12 Снимка: ДНЕС+

Сексът и как да преодолеем ограниченията, които физиологичните особености ни налагат

Скромни размери на мъжкото "достойнство", голяма разлика в ръста на партньорите или баналното наднормено тегло...

Все неща, които е възможно да създадат проблеми, но не и нерешими.

Попаднали сте на идеалния човек. Обичате се, живеете щастливо и всичко е прекрасно. Но понякога се случва така, че сексът с любимия човек е ограничен откъм разнообразие по чисто физиологични причини.

Той, да речем, е голям любител на позата, при която нейните крака са поставени на раменете му, но в този случай тя изпитва не просто дискомфорт от оттичащите крака, но и реална болка при сношението. Или пък тя си пада по нежната нега на позата „лъжички“, но неговият пенис постоянно се изплъзва или не достига желаните места. Налага се да се търсят решения и да се променят „сценариите“.

Мъже, затворете си очите, защото ще говорим за случая, когато

Пенисът е със скромни размери

Да сте чували мъж с охота да си признава, че не е доволен от размерите си? Всеки мачо си мечтае за огромни атрибути, но уви, реалността е такава, че малцина са достатъчно надарени, а повечето разполагат със „средностатистически“ или под тези сантиметри. Жените споделят с психолози, че сексът с мъж, в когото са влюбени, но пенисът му е с „незадоволителни размери“, предизвиква странни усещания. Нещо повече – в много пози лице в лице – без значение кой е отгоре, както и прави или седнали, жената просто не може да усети проникването му. У нея се пораждат не съвсем еднозначни размисли. Но превключат ли на „кучешката поза“, тогава всичко си идва по местата и се случва невероятното преживяване от побъркващ секс.

Но само в тази поза ли? А разнообразието къде остава? Може да се опитат и други пози, при които проникването е по-дълбоко. Например, в мисионерската поза да се подпъхне възглавница под кръста на партньорката или да се повдигат краката ѝ колкото се може по-високо. Също приложима е и позата, когато жената лежи на една страна, а мъжът застава на колене. Единият крак на жената е върху кревата, а мъжът взема другия и го повдига. С малко повече „акробатика“ добри резултати се постигат и ако тя легне върху него. Освен по-дълбокото проникване, така мъжът ще може да гали клитора ѝ, като едновременно не позволява на пениса да излиза от влагалището.

Сега е ред на дамите да затворят очи и да не четат – ще стане дума за килограми

Наднормено тегло

Тук вариантите са два: той е пълният или тя е пухкава. При вторият случай нещата стоят почти както с малките размери. Разнообразие трябва да се търси в позите, които позволяват да се компенсират дистанциите, наложени от нейните по-пищни форми. Темата е обширна, но решения по нея винаги има и никой мъж не се е оплакал от секс с пухкавелка.

Другата страна на нещата по-често се премълчава. Защото сексът с дебел мъж си е трудна работа (по-трудно е само ако и размерите му са малки). Проблемът е в това, че в мисионерска поза той ще ѝ тежи, при „кучешката“ ще пречи корема му, така че някъде ще срещнете препоръката да се ползва поза „ездачка“. Но я си представете, дали на „ездачката“ ще ѝ бъде удобно да обкрачва бъчва? Даже е комично, но в някои случаи на жените просто не им е възможно да изпълнят това, защото коленете им не опират в леглото. Да, може да се опира на колене, а на стъпала, т.е. да е приклекнала, но това натоварва много мускулите ѝ и ако жената не е от занимаващите се редовно със спорт, сексът се превръща в еквивалент на фитнес тренировка с нулеви резултати.

Варианти има. Да речем, в този случай може да се опитат пози, в които двамата са прави или полуседнали. А какво ще кажете за по-висок креват или направо кухненската маса? Жената ляга удобно, така че мъжът да достига до нужното място и… Малко по-акробатичен е вариантът, ако той легне по гръб, свие краката си така, че да се образува „стол с облегалка“, върху който тя да седне. Тази поза гарантира много дълбоко проникване.

Ако ви е нужно да ви се завие свят, дами, това е за вас

Има жени, които могат да достигнат до оргазъм само, ако главата им е под нивото на тялото и кръвта нахлува в мозъка. В такъв случай започва леко замайване, виене на свят, мислите започват странно да се оплитат и… О!, ето го желания оргазъм. Да се постигне такова удоволствие е най-лесно в мисионерска поза или когато жената лежи по корем, но така че главата ѝ да има място да е по-ниско от тялото.

А има и по-лесен начин: при каквато и да е поза на тялото, жената може да почне дълбоко да вдишва и издишва. Хипервентилацията и лекото виене на свят са гарантирани.

Стигаме до особеностите на влагалището

Ако питате мъжете, то повечето са убедени, че разликата от жена до жена е несъществена. Казват това или от незнание и липса на опит, или защото им е бедна фантазията колко различни са жените и разположението на влагалището при всяка е нейна „отличителна“ черта. Психолози са описвали безброй случаи, когато мъж и жена се обичат, но сексът е толкова несполучлив, че се стига до раздяла. Защото повечето такива двойки, къде от срамежливост и предразсъдъци, къде от чист мързел не опитват да намерят онази поза, която да им е по мярка. Например, ако влагалището на жената е разположено по-близо до ануса, опитите за мисионерска поза или каквито и да е други „лице в лице“ ще завършват с усещането, че той „удря на камък“, когато прониква. Но ако опитат „кучешката“ или нещо подобно, когато той е зад нея, нещата ще се получат.

Останалото е въпрос на детайли и търсене на варианти. Например, той може да легне, а тя да седне върху него, опирайки се с ръце на леглото и да намери наклона на тялото, който ѝ осигурява най-приятни изживявания. Приложима е и обратната поза – тя, легнала по корем с повдигнат таз, а той прониква зад нея. Важното е само едно – двамата да се движат синхронно един срещу друг.

Казват, че пред съда и в леглото всички сме равни

А разликата в ръста?

При някои двойки (по-често) той стърчи над нея с две глави. Опитите да се прави секс прави или в „кучешка“ поза при такива случаи са или комични, или направо неосъществими. Но човек е изобретателен и се стига до намирането на решения, при това, доста впечатляващи. Например, „кучешката“ поза може леко да се оптимизира: тя ляга на края на леглото, а той застава на колене на пода. Разликата в ръста понякога е толкова голяма, че при тази поза мъжът, докато е проникнал в жената, може да я целува по врата, зад ушите и даже по устните. Представихте ли си го? Завиждате, нали?

Даже мисионерската поза е приложима, стига да се видоизмени леко. Ако мъжът застане на колене, а жената обвие бедрата му с крака, за него ще е не само приятно, но и вълнуващо задължение да придържа задните ѝ части.

Разликата в ръста всъщност не е чак такъв проблем. Всички пози са приложими, дори и в по-редките случаи, когато тя е онази, която стърчи глави над него. Има само едно неудобство, което лесно се избягва: той (или тя), когато е много по-висок(а) от нея (него), в разгара на бурните креватни гимнастики може да се окаже, че целува… възглавницата. Е, преодолимо е.

Оргазъм за нея, оргазъм за него или едновременно и за двамата

Жените в повечето случаи достигат до оргазъм при стимулация на клитора. По-труден за постигане е оргазмът по време на сексуален акт. Но кой не си пада по романтичното „да свършим едновременно“? В този случай най-приложими са позите, когато тя е отгоре с гръб към него и всевъзможните вариации по темата. Резултати се постигат и в поза „лъжички“, или когато мъжът седи, а жената сяда върху него с гръб, също и в секса прави или тя подпряна на масата… Целта се постига по много различни начини.

Може да се потърси още разнообразие в мисионерската поза, като жената пъхнете дланта си между неговите и своите гениталии. При всяко движение триенето ще се предава на нужното място. Или да се изпробва малко акробатика: той сяда, така че гърбът му да е подпрян и максимално сгъва краката си, за да може тя да седне върху бедрата му с лице към него. Колената и корема на мъжа създават идеално „седло“, а при всяко движение гениталиите (и клиторът!) на жената се търкат в мъжа – клиторен оргазъм в тази поза се постига даже и без нуждата от допълнителна стимулация с ръце.

Размери, ръст, особености… търсете и ще откриете как да заобиколите ограниченията. Нищо не е по-лесно от това, да използваме въображението си.

CHF CHF 1 1.81988
GBP GBP 1 2.19576
RON RON 10 4.01254
TRY TRY 10 2.16004
USD USD 1 1.62121