Болшевишки поздрав за другарите Кирил и Асен: Съгласувайте се, но другаде!

Избрано 29.05.2023 14:48 Снимка: ДНЕС+

Болшевишки поздрав за другарите Кирил и Асен: Съгласувайте се, но другаде!

Лъжат. Окото им не мигва, докато замазват „думите, зад които застават“. Неолибералните болшевики, възпитани в Харвард, в прав текст заявяват, че са готови „законно - незаконно“ да сменят за две седмици върховете на силовите структури, пък после ходят по телевизии, за да обясняват, че това било оправдано и правилно. Не, не е!

Правилно е да спазваш законите. Болшевишко е да „режеш глави“, защото ти така си решил; за да не ти пречат; за да ти е по-лесно да свършиш онова, което са ти поръчали. „Ала-бала“ с президента може и да си правил, но не може да лъжеш целия народ постоянно. Веднъж погази конституцията единият хардвардски корифей. После ходеше с плакат и разправяше „Аз съм Кирил Петков и не ме е страх“ (от кого да те е страх?! Някой страхувал ли те е?). Размина му се.

После лъгаха с приятелчето си финансов министър, че далаверата с Гемкорп била само меморандум. Колко да е меморандум, когато частни компании получиха достъп до секретна информация, касаеща енергетиката ни, а следователно представляваща част от националната ни сигурност? Пак им се размина.

Сега се точат да сменят шефовете на службите за сигурност, та чак предварително ги съгласуват с „посолството“. После детински се оправдават, че то така се правело, защото тези хора трябвало да получат достъп до секретните нива на партньорските служби в ЕС и НАТО. Продавачът на пробиотици пък хукна нанякъде и от чужбина на родния си английски ни разправя, че ни трябвало „стабилно проевропейско правителство“. Тези двамата ли ще направят стабилно проевропейско правителство?

Васалите първо питат сюзерена, дали може да кихнат. В европейските държави партньорите се зачитат като равноправни и държат да ги уведомиш за решенията си, не да ти ги одобряват и „съгласуват“ предварително. В демократична Европа зачитат равнопоставеността (все още) на националните държави, които не са загубили идентичността и достойнството си.

Болшевиките с дипломи от Харвард продължават да ни пробутват тяхната си идея за „светло неолиберално бъдеще“ с 2% избрани. Така са научени – да не подбират средствата, защото все ще „има как“ да замажат очите на публиката, докато я лъжат. И ще продължат да го правят, дотогава, докато не си отворим очите за очевидното – новите комунисти, както и предишните (както и винаги занапред) го правят за сметка на целия народ и изобщо не им пука за държавата.  Пак ли ще позволим да им се размине?

Златко Станоев, ДНЕС+

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993