Могат ли изобщо да се смирят умните и красиви „добри сили“?

Избрано 09.05.2023 15:04 Снимка: ДНЕС+

Могат ли изобщо да се смирят умните и красиви „добри сили“?

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова в парламента „ПП-ДБ да се откажат от своята арогантност, нелогичност и неразбиране, че с 64 депутати не могат да имат абсолютната власт“. Типично в негов стил разясни на опонентите си, че се държат като малки деца, на които никой не иска да купи играчка.

Арогантността в поведението на „добрите сили“ е очевидна. Прекомерната надменност, с която се кичат от „Промяната“, в момента е с допълнение от присъщите за „умно-красивите“ им коалиционни партньори наглост и безочие. Това е спойката, която все още крепи коалицията на Обединения фронт, както сами опитаха да се нарекат. Явно някой подсказа на Иванкостовия псевдогенерал Атанас Атанасов, че съкращението много точно ще пасне с добре познатото от социалистическо време ОФ. Помните ли ОФ-то – присъдружната организация на партията-майка БКП?! Новото ОФ по нищо не се различава от старото – безидеен сбор от хора, които просто търсят лична изгода от употребата на властта.

Арогантността няма място в нормалните отношения. Не само в политиката, но и в чисто човешките контакти нищо не може да бъде постигнато, когато се използва безочие, грубост и дързост. Нахалството в политиката не е само грозно, но и абсолютно неприемливо. Не просто е арогантно, но и проява на безразсъдно разточителство, да пренебрегваш мнението на света за деянията си.

Държавата има нужда от стабилно редовно правителство. Арогантността на 64 народни представители пречи това да се случи.

Златко Станоев

CHF CHF 1 2.04563
GBP GBP 1 2.31259
RON RON 10 3.92982
TRY TRY 100 5.55708
USD USD 1 1.82583