Президентът на КНСБ след срещата с Денков: Имаме четири основни искания към властта

България 19.09.2023 19:27 Снимка: ДНЕС+

Президентът на КНСБ след срещата с Денков: Имаме четири основни искания към властта

Президентът на КНСБ Пламен Димитров се качи на трибуната на протестиращите пред сградата на министерски съвет, веднага след като приключи срещата му с министър-председателя акад. Николай Денков в Министерски съвет, и съобщи, че е поставил четири основни искания към властта.

"Искаме постигнатите споразумения за натоварване на мините да бъдат описани с конкретни срокове по години и искаме да се подсигурят застрашените работни места в сектора", заяви Димитров.

Друго искане, поставено от него към премиера Денков, е отпуснатите средства за подпомагане на енергийния сектор реално да стигнат до миньори и енергетици, предаде БТА.

"Четвъртото ни искане е всички парламентарно представени партии да излязат поименно пред нас и да гарантират, че без значение кой ще управлява следващите девет месеца, не правителството, а партиите да гарантират, че подписаните договорки ще бъдат изпълнени, защото се уморихме от бездействието на различни правителства", каза Димитров.

По негови думи властта има двуседмичен срок, за да изготви споразумението и да покани протестиращите на преговори. Димитров посочи 30 септември за краен срок.

 По време на протеста към групата на протестиращите се присъединил мъж, облечен като свещеник. Хората обаче му казвали че не иска да присъства там, защото създава погрешно впечатление за протеста. След това полицията го ескортирала далеч от протестиращите.

CHF CHF 1 2.01778
GBP GBP 1 2.2902
RON RON 10 3.93068
TRY TRY 100 5.65181
USD USD 1 1.83853