Хората, които назначи в ББР Кирил Петков, колят и бесят там, разкри министър Александър Пулев

България 05.12.2022 09:49 Снимка: ДНЕС+

Хората, които назначи в ББР Кирил Петков, колят и бесят там, разкри министър Александър Пулев

Кликата на Петков превърна ББР в катастрофирала институция ВИДЕО

"Назначенията от времето на Кирил Петков като служебен министър на икономиката, са започнали масова чистка. Нямало е план Б и е направен опит за овладяване на Българската банка за развитие (ББР)", това заяви служебният министър по иновации и растежа Александър Пулев в сутрешния блок на bTV.  

По думите му банката е работила като заложна къща на "Продължаваме промяната" (ПП).

"След назначението на кликата на Кирил Петков са давани по 4 кредита на месец. ББР катастрофира е и имало месеци по 4 кредита на месец", посочи министър Пулев.  

Той обясни, че от периода на назначаването на хората от кликата на Кирил Петков банката печели 2 млн. лв. от лихви. спрямо 22 млн. лв. заплати, които са се начислили.

"ББР не само е на загуба, а банката е катастрофирала институция", категоричен бе министърът на иновациите и растежа.

Той посочи, че е налице безстопанственост, погазване на Търговския закон и на устава на ББР. Пулев се надява всички факти, които той изнася, да бъдат потвърдени от държавното обвинение.

"Господин Кирил Петков е нямал идея как работи ББР. Към момента банката е катастрофирала институция и е заложна къща на ПП", категоричен бе Пулев.

"Хората, които Петков е назначавал са колили, бесили като план А и са били без план Б", посочи Пулев, като определи хората на Кирил Петков като самодейци, които са ощетили държавата с 1 млн. лв.  

Александър Пулев застава зад назначените от него хора - топескперти и хора с опит.

Още по темата

CHF CHF 1 2.02299
GBP GBP 1 2.31547
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.61518
USD USD 1 1.81364