ГЕРБ: До скоро имахме госпожа лъжа, сега си имаме Пинокио (ВИДЕО)

България 14.05.2022 11:37 Снимка: ДНЕС+

ГЕРБ: До скоро имахме госпожа лъжа, сега си имаме Пинокио (ВИДЕО)

„Ако до скоро имахме г-жа лъжа. Сега си имаме Пинокио, а той сега си е взел стол на „Дондуков“1. Тези хора превърнаха лъжата в национален спорт. Те не са промяна, а са тежка измяна. Измениха на всички – на българския народ, на своите архитекти дори. Използваха лъжи и манипулации, за да ни свалят, но не можаха. ГЕРБ имаше пълен 4-годишен мандат“, заяви Николай Нанков. Той беше категоричен, че правителството прави сериозни кражби в енергетиката.

Тези негови думи предизвикаха присъстващите и те започнаха да викат „оставка“.

„ГЕРБ  заяви, че ще е конструктивна опозиция. И ние сме – показвам грешките и решения. Самочувствието на управляващите ще ги доведе до обричане. Скараха се в всички – бизнеса, синдикати, транспорта, кому е нужно?“, коментираха от ГЕРБ.  

„Цените трябва всеки ден да ни казват като прогнозата за времето.“, коментира Делян Добрев.

„Колегите говориха за едната година щастие, което ни донесе промяната.“, започна Десислава Атанасова.  

Тя припомни, че вчера е била прекъсната в Народното събрание и не е могла да се изкаже, а година по-рано точно тези хора, са им викали статукво. Атанасова припомни, колко ремонти е направило правителството на ГЕРБ, а сега всичко е „нула“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че цените на тока, газа, храните и всичко е в пъти по-скъпо от преди една година. Припомни ѝ, че кабинета е заложил 7 млрд. лева дълг само до актуализацията на бюджета.

Тя попита защо за една годна не са били доказани думите на вътрешния министър Рашков, който директно обвиняваше партията в кражби и подслушвания.

„Рашков пристиска политическия си опонент, като дори арестува лидер най-големия си опонент“, припомни тя.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648