Задкулисието в Общинския съвет във Варна. Кой стои зад пазарлъците на тъмно?

Варна<+> 05.10.2021 06:06 Снимка: ДНЕС+

Задкулисието в Общинския съвет във Варна. Кой стои зад пазарлъците на тъмно?

Преди няколко дни, часове преди последната сесия на местния парламент,  БСП-Варна разпространи по медиите съобщение, в което се казва, че на Градски съвет на левицата са решили да поискат оставката на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Нищо ненормално за опозиционна партия преди избори.

Единственият начин да блесне бандата на Костадинов, обаче, е да крещят от банката, че този и онзи за престъпници и да искат оставки. Така и стана. Възраждане също отразиха желанието на корпоративните съветници за свалянето на Балабанов.  Дали това е случайно?

Много често се променя коалиционната култура на партиите, участници в съвета.

По време на предизборната кампания за 46-тото Народно събрание, след поредния пазарлък на тъмно, бе гласувано отстраняването на д-р Янко Станев от длъжността заместник-председател на Общинския съвет. Новата коалиция  на корпоративните съветници лъсна в целия си блясък. Да се чуди човек, ДПС как гласуват с Възраждане. Очевидно им е малко, че главатаря на бандата, наречена Възраждане ги нарича анадолски цигани, а през 2008 година събра хунтата си и тръгнаха с ножове в ръка към Максуда.

Пазарлъкът беше толкова добре прикрит и съшит с бели конци, че и малките деца го разбраха. През последните две години, от Възраждане си имаха съкровена мечта – да преименуват варненските местности от арабско- турските им имена, на български такива. Естествено, не се беше появила достатъчно удобна за всички сделка, която да си струва съгласието на всички съветници от упоменатата вече нова коалиция в съвета. И така спазарено, искането за смяна на имената на Възраждане получи одобрението на съветниците. Тяхната част от сделката, бе тайно от всички да поискат да бъде отстранен д-р Янко Станев. Пито-платено.

Корпоративната коалиция  продължава да „работи в екип“, но да се чуди човек, защо не приеха предложението на Възраждане-Цончо, бе, чети, да стане заместник-председател на Общински съвет. Очевидно, не любов свързва тези партии…

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648