Варна<+> 30.07.2020 12:09 Снимка: ДНЕС+
Във Варна проверяват заведения и ресторанти за качеството на храната и за спазването на мерките
Храни без етикети и с изтекъл срок на годност са най – честите нарушения, които са установили инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните във Варна.
Акцията им по време на активния туристически сезон продължава.
От началото на юни до сега са направени близо 700 проверки, като съставените актове за нарушения са шест. От дирекцията казват, че това лято проверките са двойно повече в сравнение с миналата заради пандемията.
Статистиката показва, че нарушенията са по-малко. Според инспекторите причината е, че собствениците на заведения са станали по-дисциплинирани заради опасността от разпространението от COVID-19.
Инспекторите следят и за спазване на лична хигиена на персонала и за спазване на противоепидемичните мерки.
Антония Димитрова
Още по темата
CHF
|
1 | 2.10599 |
GBP
|
1 | 2.24061 |
RON
|
10 | 3.84295 |
TRY
|
100 | 3.87452 |
USD
|
1 | 1.65945 |
Последни новини
- 21:11 Хороскоп за сряда, 24 декември 2025 г.
- 19:08 Ким откри пет луксозни хотела с дъщеря си, отчете икономически напредък на КНДР
- 19:01 Александър Николов и Карлос Насар попаднаха в Топ 10 на "Спортист на Балканите"
- 18:54 Южна Корея тества ултраиздръжлив робот за изследване на мистериозните лунни пещери
- 18:47 В Полша двама миньори се задушиха с метан и загинаха във въгледобивна мина
- 18:39 Московски съд арестува задочно Каспаров, обявен за чужд агент и включен в регистъра на терористите
- 18:32 Как дядо Коледа пътува по света? Отговорът се крие в Айнщайн
- 18:27 "Политико": Европа проваля Украйна