Родителите на малката София благодарни на дарителите, събраха парите за операцията

Варна<+> 29.12.2021 14:00 Снимка: ДНЕС+

Родителите на малката София благодарни на дарителите, събраха парите за операцията

Родителите на малката София Козарева благодарят на всички, които са дарили средства, за да може малката им дъщеричка да отиде на лечение в чужбина. Само за няколко седмици необходимата сума от 70 хиляди долара е събрана и детето ще бъде оперирано през април.

Софи е диагностицирана с детска церебрална парализа 10 месеца след раждането си. С мното трудности и усилия тя успява да се научи да се изправя на крака и да върви, макар и несигурна в себе си със своите патерици.  

Въпреки нейните постижения до момента, поради естеството на диагнозата ѝ и нейния естествен растеж, спазъмът в мускулите и скъсяването на сухожилията ѝ се увеличават. Това неминуемо ще доведе до изкривяване на стойката и крайниците, а впоследствие и до редица болезнени ортопедични операции.

Родителите на Софи намират един от най-добрите лекари в света, който може да помогне на Софи и да се извърши операция в детската болница Сейнт Луиз в САЩ. По този начин трайно ще намали спазъма в крачетата и ще даде възможност на Софи за по-добър и нормален живот. Това е единствената операция в света, която повлиява на причината, а не само на последствията от състоянието ДЦП./tribune.bg

Още по темата

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648