Ресторантьори: Областният управител на Варна убива бранша заради лични интереси. Крайбрежната опустя

Варна<+> 11.07.2022 20:17 Снимка: ДНЕС+

Ресторантьори: Областният управител на Варна убива бранша заради лични интереси. Крайбрежната опустя

„Мъртвило! Като че бомба е паднала!“ – така коментираха ресторантьори ситуацията след заповедта на областният управител на Варна за спиране на движението на автомобили по част от Крайбрежната алея.

„И на плажа няма хора, заради това“, споделят от бранша и добавят възмутени, че „заради лични интереси и глупав популизъм не само се унищожава бизнеса, но и стотици хора ще останат без работа. Някои от собствениците на заведения подозират, че в тази история са намесени и лични интереси. Според тях причината се крие в ресторант „Хоризонт“, собственост на семейство Коцеви, който се намира в сърцето на Морската градина.

Припомняме, че фамилия Коцеви е известна като върли фенове на колите в Морската градина и атакуват със завидна бяс всяка заповед на община Варна за спирането на автомобилите в парка. Самият Коцев обжалвал включително актуализацията Генералния план за оптимизация на движението на територията на община Варна, с който бяха регламентирани забранителните знаци за влизане в Морската, в качеството си на свързан с фирмите, собственици на обекти.

Днес Крайбрежната алея е пуста! Пуста е и така ще остане докато не бъде отменена тази безумна заповед. Пусти са заведенията, пуст е плажа! Няма майки с колички, няма разхождащи се…

Страдат всички. Собствениците на заведения, които и без това са на ръба на оцеляването заради галопиращите ток, горива и цени на продуктите, са изправени пред фалит.

Персоналът на заведенията се стяга към трудовата борса и хората се чудят как ще свържат двата края. Варненци и гостите на града са лишени от възможност да се насладят на плажа в разгара на сезона…Печеливш ще е само онзи, който ще реализира дивиденти от фалита на конкуренцията, за сметка на всички варненци!

За ВН: Спас Начев

Снимките са предоставени на Варна новини от собственици на заведения на Крайбрежната алея във Варна

 

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648