Варна<+> 04.10.2020 13:33 Снимка: ДНЕС+

Младежи от Варна заснеха реални интервюта и влязоха в ролята на водещи и оператори

С вдъхновяващи ролеви игри, в които младежи заснеха реални интервюта, влязоха в ролята на водещи и оператори и видяха себе си през обектива на камерата,  приключи три-модулното обучение: Повишаване на медийната грамотност на младежите от Варна по проект „Аз и дигиталната реалност“.

В обучението се включиха активно 24 ученика от СУ „Гео Милев“ във Варна. Те получиха сертификати Youthpass за придобитите знания и компетенции от организаторите на обучението, Сдружение „Моят град“.

Участниците научиха лично от ръководителя на РТВЦ-Варна към Българска национална телевизия, как се създават новините в медиите,  как да разпознават фалшивите новини и как да се справят с натиска на невярната и подвеждаща информация.

Убедиха се, че не е лесно да представиш една новина безпристрастно, показвайки всички гледни точки.

Младежите имаха възможността  да проведат голяма част от обучението си в работните помещения и студиото на телевизията, като се запознаха  от близо с работата на операторите и техническите лица. С тяхна помощ влязоха в ролята на водещи на предавания,  четоха от аутокю и правеха интервюта на свои връстници.

Целта на проведеното обучение е повишаване на медийната грамотност на младите хора, които са изложени на ежедневен контакт с информация и медийно съдържание. За всички младежи, които също искат да научат повече по темата,  в рамките на проекта са разработени безплатни интерактивни уроци, които могат да се споделят свободно в YouTube, както и в страницата на проекта в социалната мрежа Facebook.

Информационна кампания: „Живей в реалността!“ по Проект ”Аз и дигиталната реалност“, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2020 година, Направление 2 „Превенция на различни форми на зависимости“, изпълняван от Сдружение „Моят град“ съгласно Договор № 25-00-78/14.08.2020 г. за Проект № НПИМД-2-H2-037 Съдържанието на материала е отговорност на издателя Сдружение „Моят град“, като ММС не носи отговорност за начина на използване на информацията


Съдържанието на материала е отговорност на издателя Сдружение „Моят град“, като ММС не носи отговорност за начина на използване на информацията.

CHF CHF 1 1.76742
GBP GBP 1 2.26632
RON RON 10 4.00678
TRY TRY 10 2.18524
USD USD 1 1.63832