Мъж в болница с 35 % изгаряния, виновникът на свобода, стяга багаж за бягство

Варна<+> 18.09.2020 15:37 Снимка: Виждам те КАТ -Варна

Мъж в болница с 35 % изгаряния, виновникът на свобода, стяга багаж за бягство

Мъж на 53 години е с 35 % изгаряния вследствие на инцидент, предизвикан от неправоспособен шофьор на автомобил, съобщиха от полицията за ДНЕС+. 

В злополучната нощ на 16 септември, Петър Дулев и съпругата му Галя Дулева, са били в заведението си, намиращо се на обръщача на автобусите в кв. Галата. 

Към 21:15 ч. Галя вижда светлини на автомобил, който се приближава. Мерцедесът се е врязва в помещението, а в този момент Петър е държал в ръцете си гореща мазнина. 

Врялата течност облива мъжа, като му причинява 35 % изгаряне и той се намира в клиниката по изгаряния на ВМА -Варна. 

По свидетелските данни на съпругата на пострадалия мъж, шофьорът на скъпото возило се е опитал да напусне мястото на инцидента, тъй като бил употребил алкохол. Той повикал свои приятели, които да му помогнат да извади колата си и просто да си тръгне, защото имал планове да заминава за Англия, съобщи тя по-рано в репортаж на БТВ. 

Десетки хора се отзоваха на призива на съпругата и приятелите на Петър за кръводаряване, тъй като според лекарите за около 20 дни ще са нужни 5 кръводарителя на ден, за да продължи терапията на обгорелия мъж. 

Днес в мрежата се появи информация от близки и познати на виновника за произшествието Стефан. 

По думите им, той е употребявал често алкохол и наркотични вещества, както и в момента, по данни на съкварталци на Стефан, той доста често е злоупотребявал с такива вещества, и често е нарушавал закона, участвайки в гонки и дрифтове. След публикувана неофициална информация от мрежата, Стефан е на свобода. 

Въпреки факта, че е управлявал автомобил без никога да е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, Стефан е карал свободно автомобила си и е създавал опасност за живота и здравето на други участници в движението, коментират съкварталците му. 

Репортер на ДНЕС+ се свърза днес с пресецнтъра на ОД на МВР -Варна. 

От там потвърдиха, че Стефан никога не е бил задържан за инцидента. 

Геновева Михайлова

 

 

 

 

CHF CHF 1 1.82532
GBP GBP 1 2.15697
RON RON 10 4.01278
TRY TRY 10 2.07146
USD USD 1 1.64965