Карин дом празнува 24 години

Варна<+> 22.06.2020 10:49 Снимка: ДНЕС+

Карин дом празнува 24 години

За първи път тази година ще пропуснем традиционното тържество по повод рождения ден на Карин дом, който винаги сме отбелязвали с вълнуваща програма на децата и забавления в градината. Но ще е по-различна само формата, емоцията, чувствата и обичта си остават и са такива, каквито са 24 години на неуморна работа и учене. Учихте се вие, учихме се и ние в името на по-доброто бъдеще на децата в България.

Заедно с вас тръгнахме от самото начало. Извървяхме дълъг и труден път, хванати за ръце, като взаимно се подкрепяхме. Учехме се едни от други на търпение, на постоянство, вяра и надежда, че чудото ще се случи … и децата ще поемат по своя път! И плачехме, и се радвахме заедно – на всяка малка победа, на първа дума и на първа стъпка!

И така ден след ден, година след година, за вас родители и за децата се учехме на нови методи на работа, за да станем все по-добри в това, което правим: да помагаме, да успяваме в трудните житейски предизвикателства и ежедневните препятствия. Заедно с вас сбъдвахме мечтите на децата и вашите мечти: “Да стана ученик”, “Да играя на детската площадка”,  “Да участвам в състезание”, “Да каже първите думички”, “Да направи първите крачки”, “Да се включи в живота заедно с другите деца” ….  Все мечти, които за повечето деца и семейства са нещо лесно постижимо и достъпно, но за нашите деца, изискват понякога много години терапия, воля, упорит труд и обучени професионалисти.

С децата ви преминахме през детството им, юношеството, пубертета и децата станаха също родители и учители на собствените си деца! Заедно с вас, родители, се радвахме на бележниците и завършването на учебната година. Заедно се гордеехме с първите ни абитуриенти и студенти. Вече се радваме на успехите на порасналите деца – някои спечелиха медали за спортни постижения, други завършиха университети и намериха своето призвание, някои припознаха театралното изкуството…, но всички те бяха отгледани от вас с любов, разбиране и търпение, а в Карин дом намериха уютно място без предразсъдъци и професионалната подкрепа, от която имаха нужда за своето израстване.

Благодарим ви скъпи родители, че ни позволихте да се докоснем до вашия свят, че пораснахме заедно чрез каузата Карин дом и продължаваме да множим доброто и да сбъдваме мечти!

Благодарим на всички наши приятели, дарители, доброволци и партньори за съвместната работа и подкрепа през 24-те ползотворни години на Карин дом! /Карин Дом

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448