Карин дом - Варна ще консултира безплатно родители на деца с Даун Синдром от 0 до 3 години

Варна<+> 21.03.2022 18:09 Снимка: ДНЕС+

Карин дом - Варна ще консултира безплатно родители на деца с Даун Синдром от 0 до 3 години

През месец март стартира една станала вече традиционна кампания на Карин дом, ориентирана към децата с Даун Синдром на възраст 0- 3г. Инициативата се провежда по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун, който отбелязваме на 21-ви март.

Чрез безплатни консултации екип "Ранна интервенция" на Карин дом ще подпомогне развитието на децата и ще подкрепи родителите. Консултациите ще се проведат онлайн (за деца от страната), на място в Карин дом или в дома на семейството (за семейства от Варна) от консултанти по ранно детско развитие на Карин дом. Записванията ще се проведат до 31-ви Март 2022 или до запълване на местата. Специалистите, които ще се включат в консултациите са: рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, социален работник, специалист по кърмене. Консултациите имат за цел да подпомогнат развитието на децата и да подкрепят родителите.

Екипът на Карин дом препоръчва подкрепата на семействата, които очакват дете с Даун Синдром да започне още преди раждането, а работата с децата със синдром на Даун – от самото раждане. Вече на много места в страната има услуги по Ранна детска интервенция /РДИ/. Семейно-ориентираният подход и работата в семействата са основополагащи принципи и при предоставянето на услугата Ранна интервенция на Карин дом за деца от 0-3 г. и техните семейства. Овластяването на семействата, повишаването на тяхната компетентност, осъзнатост, увереност е предимство и гаранция за успех в развитието на децата.

CHF CHF 1 1.89243
GBP GBP 1 2.34167
RON RON 10 3.95517
TRY TRY 10 1.22252
USD USD 1 1.79648