Христо Стоянов: Идеята за промяна в България винаги стига до подмяната

Варна<+> 28.11.2021 10:48 Снимка: ДНЕС+

Христо Стоянов: Идеята за промяна в България винаги стига до подмяната

От Фейсбук профила на писателя Христо Стоянов

Не ви ли приличат тези „преговори“ за съставяне на редовно правителство на „Кръглата маса“ преди тридесет и една година? Дори тази публичност, която днес представят за нещо ново при преговорите. Че и Кръглата маса се излъчваше по телевизията тогава - поради липса на фейсбук и интернет...  Идеята тогава бе БКП да сдаде властта, говореше се за лустрация, за отстраняване от всички форми на управление... И никой не казваше накъде вървим.

Смяната на икономическата система просто си вървеше, перестройката вече ни бе разкрила красотата на свободното говорене и свободата на медиите... Сега са почти същите участници в Кръглата маса - може би защото имат стаж по специалността. И... нищо ново под слънцето.

Отстраняване на едни от власт с цел да дойдат други на тяхно място. Идеята за промяна в България винаги стига до подмяната. Нищо градивно като тези. Никаква представа за бъдещето, освен отстраняване на едни, за да дойдат други. Имам усещането, че еволюционно няма да се променим. Или започваме с революционен плам и завършваме с идването на Бърдоквата, на свинаря на власт. Защо никой не представя идеи за развитие, а само за смяна, за отстраняване.../tribune.bg

CHF CHF 1 1.81583
GBP GBP 1 2.29719
RON RON 10 3.97502
TRY TRY 10 1.95612
USD USD 1 1.6448