Бедстващи край Варна спасени от полицаи

Варна<+> 20.11.2023 11:37 Снимка: ДНЕС+

Бедстващи край Варна спасени от полицаи

Полицията помогна на десетки затънали в преспите край Варна в неделя през нощта и през вчерашния ден. От снежния капан бяха извадени два автобуса с туристи, а вчера следобед и 25 души, блокирани в хотел край Аксаково, предава бТВ.

„В неделя е получен сигнал, че има бедстващи около 25 души в хотел край Аксаково. Полочва се повторен сигнал, че водната риза на камината в комплекса е получила авария и има пострадали. Тъй като не могли линейки да отида до място, с помощта на полицията пострадалите са изведени и са закарани до болница“, каза в предаването „Тази сутрин“ комисар Димитър Луков, началник на „Охранителна полиция“ – Варна.

„Във Варна единствено остава затворен пътя за Добрич. Там продължава извеждането на закъсали товарни автомобили“, посочи Луков.

„В неделя сутринта получихме информация, че има закъсал автобус преди село Кичево. Отзовахме се на място и установихме, че голям автобус с турска регистрация е излязъл от пътното платно. Задната част бе в пряспа сняг и имаше силен вятър. Предното дясно колело беше във въздуха. На място дойде и пожарната. Евакуирахме хората от автобуса и ги откарахме на сухо и топло място“, каза Иван Иванов, командир на отделение при 5 РУ.

По думите му на произшествието се отзовала тежка техника, която успяла да издърпа автобуса и той да продължи по направлението си към Румъния.

CHF CHF 1 2.05078
GBP GBP 1 2.31374
RON RON 10 3.9295
TRY TRY 100 5.57012
USD USD 1 1.82993