Засилен е интересът на чуждестранните гости към спортните мероприятия в България

Спорт 18.01.2021 17:30 Снимка: ДНЕС+

Засилен е интересът на чуждестранните гости към спортните мероприятия в България

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с председателя на Българската федерация по волейбол Любо Ганев. Той бе придружен от Петър Кънев, член на УС на федерацията, съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Министър Николова коментира, че в момента спортът е изключително важен за укрепване на здравето на хората и уточни, че Министерството на туризма полага усилия за привличането както на български, така и на чуждестранни посетители с реклама на възможностите за спортен туризъм в страната.

От своя страна Любо Ганев изложи пред министър Николова предстоящите волейболни състезания и допълни, че в последните години се наблюдава засилен интерес от чуждестранни гости към спортните мероприятия в България, което несъмнено оказва положителен ефект освен за развитието на спорта, но и на туристическия сектор.

По време на разговора Петър Кънев каза, че спортният туризъм е много важен за България, тъй като както по Черноморието, така и във вътрешността на страната са създадени условия за практикуването на разнообразни спортове и дейности.                                                                

От волейболната федерация благодариха на вицепремиера Николова, както и на цялото правителство на министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, която оказват на българския спорт и родните състезатели.

CHF CHF 1 2.03098
GBP GBP 1 2.28685
RON RON 10 3.93401
TRY TRY 100 5.5591
USD USD 1 1.79566